Tordner mot lynrask snuoperasjon: 4. november: Fisken er truet. 19. november: Lite trolig at den er truet

- Miljødirektoratet burde ha stått på naturens side.

DUMPINGMOTSTANDER: Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet gir Miljødirektoratet ramsalt kritikk for håndteringen av sjødeponi-saken i Førdefjorden. Fotomontasje: Øistein Norum Monsen/NTB Scanpix
DUMPINGMOTSTANDER: Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet gir Miljødirektoratet ramsalt kritikk for håndteringen av sjødeponi-saken i Førdefjorden. Fotomontasje: Øistein Norum Monsen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette handler om en aktivitet som kan føre til at fiskearter blir utryddet. Det har Miljødirektoratet selv sagt i sin opprinnelige advarsel. Direktoratet burde stått på naturens side i denne saken, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Miljøbevegelsen har sett rødt siden regjeringen 17. april, på anbefaling fra Miljødirektoratet, ga Nordic Mining tillatelse til å lage sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden.

Anbefalingen fra Miljødirektoratet ble gitt departementet i februar 2015, bare tre måneder etter at direktoratet, ut fra rene miljøhensyn, advarte mot prosjektet.

Les også: Miljømyndighetene fjordgranskes

Endret konklusjon I et brev 4. november 2014 til Klima- og miljødepartementet viste Miljødirektoratet til vesentlige negative konsekvenser for kysttorsk, ål, pigghå og blålange.

Både Norsk Bergindustri og gruveselskapet Nordic Mining reagerte skarpt på Miljødirektoratets vurdering og ga uttrykk for dette i brev til Klima- og miljødepartementet, skrev Dagbladet i går.

13. november ba departementet Miljødirektoratet om en vurdering av «de forhold som fremkommer av Nordic Minings brev».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer