Tordner mot nærings- livstoppene

Aksjeraid, tvilsomme opsjonsavtaler, lukrative vennskapsforbindelser i toppsjiktet og avsindig pengeforbruk får ellers sindige stortingsrepresentanter til å rette tungt skyts mot konsernsjef Åge Korsvold & co. - Nå må toppene rydde opp i eget hus, tordner KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun får følge av Høyres næringspolitiske talsmann, Ansgar Gabrielsen:

- Det er dannet et inntrykk av at toppene hjelper hverandre med ting som i beste fall er på kanten av loven, sier Gabrielsen, og nevner spillet rundt Orkla og opsjonsavtaler i Storebrand som eksempler på forhold som svekker tilliten til norske toppledere.

Tvilsomt

- Det synes som om grådighetskulturen har tatt overhånd, sier Gabrielsen, som presiserer at det store flertallet av næringslivsaktører oppfører seg slik de skal. Ikke minst eiere av små og mellomstore bedrifter.

- Jeg mener folk må begynne å tenke seg om. Da tenker jeg på aktørene i denne trikse og mikse-kulturen som beveger seg på - og noen ganger over - streken.

- Får de aldri nok?

KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland stiller et kort og enkelt spørsmål til de rikeste:

- Får de aldri nok? Skjønner de ikke at deres atferd faktisk stiller hele norsk næringsliv i miskreditt? De aller fleste oppfører seg ordentlig, men en liten krets ødelegger for de andre, sier Svarstad Haugland.

- Dårlige forbilder

Arbeiderpartiets Marit Nybakk mener næringslivstoppene er dårlige forbilder for den oppvoksende slekt og ikke minst for alle som utdanner seg med tanke på å gå inn i næringslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer