Innstramming av NAV-regler:

Tordner mot regjeringen: - Det er ikke lett å forsørge en familie med 40 prosents lønn

Lysbakken om Nav-regelverket: - Mennesker blir gitt opp

SKAPER FATTIGDOM: Audun Lysbakken retter sterk kritikk mot regjeringens innstramming av NAV-regelverket. Han mener innstrammingen av regelverket for arbeidsavklaringspenger skaper økt ulikhet. Foto: NTB Scanpix
SKAPER FATTIGDOM: Audun Lysbakken retter sterk kritikk mot regjeringens innstramming av NAV-regelverket. Han mener innstrammingen av regelverket for arbeidsavklaringspenger skaper økt ulikhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SV-leder Audun Lysbakken har tidligere langet ut mot regjeringens innstramming av NAV-regelverket og har beskrevet det som en brutal politikk som rammer mange. I Stortingets spørretime i dag fortsatte han kritikken.

- Svært mange mennesker er bekymret for innstramming i regelverket for Arbeidsavklaringspenger. Mennesker blir gitt opp og overlates på bar bakke. De er tvunget til å få sosialhjelp eller bli forsørget av ektefelle, sa SV-leder Audun Lysbakken fra talerstolen i Stortinget før han stilte arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) spørsmål om hun ville revurdere det innstrammede regelverket for AAP-stønad.

Innstrammingene, som ble iverksatt 1. januar 2018, betyr et kortere løp på arbeidsavklaringspenger (AAP) - fra fire til tre år. I tillegg er vilkårene for å få utvidet perioden innskrenket og forlengelse av stønaden kan bare gis i to år.

Målet med regjeringens innstramminger i regelverket er å få flere mottakere av AAP tilbake i jobb raskere.

Hauglie var klar på at hun mener endringene i regelverket er nødvendige.

- Enhver endring av velferdsordninger er krevende. Da vi kom i regjering hadde sysselsettingsandelen falt. Det var store behov for å gjøre endringer slik at flere som sto utenfor i samfunnet kom på innsida. AAP-stønaden hadde store svakheter. Nav-ansatte mente det måtte forbedringer til. Endringer var nødvendige, svarte Hauglie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer