Cruisenæringa

Tordner mot regjeringen etter cruise-kaos

- Arbeidet som gjøres nå står til stryk.

CRUISENÆRINGA: Denne sommeren har debatten om cruisenæringa rast. Her fra Gamle Stavanger. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
CRUISENÆRINGA: Denne sommeren har debatten om cruisenæringa rast. Her fra Gamle Stavanger. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I år er det ventet 2365 cruiseskip i norske havner, som er en av flere grunner til at debatten rundt cruisenæringa har rast den siste tida.

Innbyggere i flere store byer har uttrykt sterk misnøye rundt de mange turistene som nå strømmer til byene, men Geir Kronbæck, Norden-sjef for Royal Caribbean, gikk forrige måned ut og sa at kritikken var ufortjent.

Til Dagbladet sa han at det er positivt at debatten om miljø kommer opp for cruisenæringa, men at miljøfokuset drukner når det fokuseres på skam og turisthat. Samtidig etterspurte han en helhetlig plan for turisme i Norge.

– Vi må ha en bedre overordnet plan og ikke bruke pressen som et apparat for meningsutveksling, sa han den gang.

Etterlyser en plan

Cecilie Myrseth (Ap), som sitter i næringskomiteen på Stortinget er enig med rederen Kronbæck om at det trengs nasjonalt lederskap og en nasjonal plan for utviklingen av hele reiselivsnæringen.

Hun krever nå en nasjonal plan fra regjeringen og at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) viser lederskap. En plan for hele reiselivsnæringen, som cruisenæringa er en del av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.