Tordner mot Slobo

PRAHA (Dagbladet): Med stokker som våpen hyttet serbere mot politistyrkene til president Slobodan Milosevic. - Mordere, terrorister! ropte folkemengden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 200000 demonstranter fylte Republikkplassen og alle de tilstøtende sidegatene i sentrum av Beograd da opposisjonslederne Vuk Draskovic og Zoran Djindjic for første gang siden de underskrev en fredspakt i januar, samlet kreftene mot regimet i går ettermiddag.

- Hvor er det du gjemmer deg, Slobo? Du sitter vel i en bunker og ser på dette menneskehavet, tordnet Draskovic.

James Bond

- Dette protestmøtet er neppe nok til å ta nattesøvnen fra Milosevic, men det er et mektig skritt framover. Lederne våre er splittet. Regimet har gjort alt for å skremme folk fra å delta, sier en av deltakerne i demonstrasjonen til Dagbladet.

Mange busser med tilreisende demonstranter ble stanset før de nådde fram til Beograd. Overalt krydde det av politi. Hele den fasjonable bydelen Dedinje, der det antas at Milosevic-familien oppholder seg, var hermetisk avstengt.

Den regimekontrollerte fjernsynsstasjonen TV-Politika sendte en maraton med piratkopier av de nyeste Hollywood-produksjonene som «American Beauty» og den siste James Bond-filmen, for å lokke folk til å holde seg innendørs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer