Tordner mot våpentabbe

380 tonn eksplosiver er forsvunnet i Irak. - Bush er blind, sta og arrogant, sier Kerry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Avsløringen i New York Times om at 380 tonn med eksplosiver forsvant fra et ubevoktet våpenlager i Irak rett etter invasjonen i mars 2003, er blitt et kjærkomment trumfkort for presidentkandidat John Kerry.

Under dagens pressekonferanser har Kerry brukt informasjonen for alt den er verdt.

- George W. Bush, som skryter av at han gjør Amerika sikrere, har unnlatt å levere nok en gang. Selv etter å ha blitt advart mot risikoen ved de store våpenlagrene i Irak, klarer han ikke å vokte disse lagrene, tordnet Kerry i Dover, New Hampshire i dag.

- Dette er en av de største tabbene som er gjort i Irak. Det er en av de største tabbene denne administrasjonen har gjort. Den utrolige inkompetansen til presidenten og hans administrasjon har satt både soldatene våre og landet vårt i fare. Terrorister kan bruke eksplosivene til å drepe soldatene våre, drepe våre borgere, sprenge fly og jevne bygninger med jorda.

Blind, sta og arrogant

President Bush sitt beste kort i valgkampen er at han framstår som sterk i kampen mot terror. Opplysningene som kommer åtte dager før valget, kan i ytterste konsekvens føre til at han blir pensjonert etter fire år i Det hvite hus.

- Den utrolige blindheten, staheten og arrogansen som denne administrasjonen har vist overfor grunnleggende affærer, har nok en gang gjort at presidenten har strøket på testen for å være øverstkommanderende for våre militære styrker, sier Kerry.

Steve Schmidt, som er talsmann for Bush-Cheney-kampanjen, reagerte sterkt på Kerrys kommentarer.

Tordner mot våpentabbe

- John Kerry har ingen visjoner for å sloss og vinne krigen mot terror. Så han må basere angrepene sine på overskriftene han våkner opp til hver dag. Han kan ikke lede nasjonen til seier i en krig han ikke har tro på, sa Schmidt.

Clinton tilbake

Det har definitivt ikke vært en god dag for George W. Bush. I dag trykket avisa The New Yorker en lederartikkel over fem sider, der de støtter John Kerry. Det er første gang i avisas 80 år lange historie at de går aktivt ut og støtter en presidentkandidat.

I tillegg har den prestisjetunge britiske avisa Financial Times tatt Kerrys side.

I dag kommer også tidligere president Bill Clinton med på Kerrylaget. Ved 19-tida i kveld norsk tid møtte Clinton og Kerry velgere i Philadelphia, Pennsylvania. Etterpå drar de videre til Miami i Florida.

NØKKELROLLE:</B> Al Qaqaa-komplekset ligger tre mil sør for Bagdad. I dag ble det bekreftet at flere hundre tonn eksplosiver er forsvunnet fra leiren, som spilte en viktig rolle under Saddam Hussein.
TORDNER: John Kerry bruker de nye opplysningene for alt de er verdt.