Overlevde fallulykke

Tore (47): - Husker ingenting

Tore Hagen (47) husker lite av ulykken som holdt på å koste ham livet.

STORE SKADER: Tore Hagen hadde 22 brudd i ribbeina etter en fallulykke. Foto: Privat
STORE SKADER: Tore Hagen hadde 22 brudd i ribbeina etter en fallulykke. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Onsdag i forrige uke startet som en helt vanlig dag for Tore Hagen fra Elverum. 47-åringen hadde i lang tid sett fram til en lenge planlagt elgjakt sammen med venner i Kongsvinger, og hadde gjort unna de siste forberedelsene før en sterkt etterlengtet jakt skulle gå i gang bare noen dager seinere.

Slik ble det ikke.

For da Hagen «skulle gjøre noe fornuftig hjemme», som han skriver i et Facebook-innlegg, gikk det galt.

- Det siste jeg husker er at jeg var på vei opp på taket og at jeg vinket til sønnen min gjennom vinduet. Fra selve ulykken husker jeg ingenting, forteller Hagen fra sykesenga på Hamar sykehus.

Østlendingen omtalte saken først.

Ble vitne til dramatikken

I det neste øyeblikket våknet han opp i ambulansen - blå på leppa og med store smerter. Der fikk han beskjed om at han hadde falt ned fra taket og at det var kona og sønnen som hadde funnet ham.

- Det var en surrealistisk opplevelse. Jeg fikk beskjed om å ligge stille. Jeg kan prise meg lykkelig for at kona og sønnen min var hjemme. Hadde ikke de vært det, så hadde ikke jeg vært noe mer, sier han tydelig preget.

STORE SMERTER: Tore Hagen forteller til Dagbladet at han fortsatt sliter med store smerter. Foto: Privat
STORE SMERTER: Tore Hagen forteller til Dagbladet at han fortsatt sliter med store smerter. Foto: Privat Vis mer

Kona Vibeke forteller til Dagbladet hvordan hun selv opplevde hendelsen:

- Sønnen vår hadde akkurat kommet hjem fra trening og jeg var inne i huset. Plutselig hører jeg at stigen faller ned, før jeg hører et annet smell, sier hun.

Hun forteller videre at både hun og sønnen Amund løp ut for å se hva som hadde skjedd. Synet som møtte dem kommer hun aldri til å glemme.

- Han lå der helt livløs og urørlig. Det var vanskelig å få kontakt.

Mens sønnen forsøkte å få kontakt med faren, ringte Vibeke etter ambulanse. Etter en liten stund tok sønnen over dialogen med ambulansen og fikk stadige bekreftelser på at hjelpen de utførte var riktig.

Vibeke fikk åpnet munnen til ektemannen, og fikk dyttet ned tunga slik at det han etter hvert kom til bevissthet, forteller hun.

- Det var en ekstremt ubehagelig opplevelse. Vi aner jo ikke hvordan han datt, men vi ble veldig bekymret da vi så han ligge der helt urørlig.

FANT HAN HARDT SKADD: Vibeke og sønnen Amund fant faren hardt skadd etter et fall fra taket. Foto: Privat
FANT HAN HARDT SKADD: Vibeke og sønnen Amund fant faren hardt skadd etter et fall fra taket. Foto: Privat Vis mer

Holder humøret oppe

47-åringen som til daglig jobber som arrangementsansvarlig i Elverum sentrumsforening, ligger nå på traumemottaket på sykehuset. Her blir han liggende en god stund framover.

Mannen som blant annet står bak den populære festivalen Elvebris, fikk påvist 22 brudd i ribbeina, brudd i både brystbein, kragebein og i en ryggvirvel. Likevel holder han fortsatt humøret oppe.

I Facebook-innlegget skriver han:

«Vet ikke hvor lenge jeg blir, men noen joggetur i 2022 kan jeg se langt etter (ikke det at det hadde vært noen stor fare for det om ulykka ikke hadde skjedd uansett)»

- Man kan ikke legge seg ned. Det er viktig å holde humøret oppe. At jeg er klønete og detter ned fra tak får jeg gjort lite med nå, sier Hagen, og legger til at han allerede første dagen på intensiven spøkte med at han absolutt skulle ut på jakt dagen etter.

ULYKKE: I 2006 var «Forræder»-aktuelle Karina Hollekim i en alvorlig fallskjermulykke. Legene fortalte henne at hun aldri kom til å gå igjen, men det stoppet ikke Karina. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Kona Vibeke er ikke overrasket over at ektemannen holder humøret oppe.

- Det er vår måte å gjøre det på. Vi har opplevd en del hendelser med sykehusbesøk og andre hendelser, og humor er en viktig del av hvordan vi takler det på, sier hun.

Både Vibeke, Tore og sønnen er evig takknemlig for hjelpen de har fått av både ambulansen på stedet og fra sykehuset i etterkant.

- Hjelpen har vært helt enestående. Vi kunne ikke bedt om mer, avslutter Vibeke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer