Tore av sporet

Nei, Lisa, det finnes ingen lover mot å få en trønder fra NRK på døra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET MÅTTE EN KOMIKER til for å parkere NRKs Tore Strømøy. Trønderen med det NRK-pålagte og insisterende oppdraget å gjenforene familier med eller mot deres vilje, har denne gang kommet i skade for å meddele en adoptert 16-år gammel colombiansk-født gutt at han «egentlig» er stjålet fra en barnevernsinstitusjon, uten at dette medfører riktighet. Og får svar så det holder av komikeren Lisa Tønne som selv er adoptert fra Iran. Ikke bare ville hun smelt døra igjen hvis en fyr med hockeysveis plutselig dukket opp og hadde funnet moren hennes, sier hun til Dagbladet.

HUN SETTER VIDERE fingeren på det etisk svakeste punktet i hele det tåredryppende NRK-konseptet, når hun advarer Strømøy mot å blande seg inn i livet til en unggutt som selv ikke har bedt om hjelp til å finne tilbake til sine biologiske røtter. Ikke bare fordi informasjonen NRK i sakens anledning bringer videre, er usann, men fordi NRK tvinger seg inn i den mest intime delen av et barns privatliv, uten tillatelse.

ADOPTIVBARN

FORHOLDER seg ulikt til sitt biologiske opphav. Noen gjør store anstrengelser for å få kontakt, andre lar det være. Det hersker etter hvert mye åpenhet omkring disse spørsmålene. Historiene er mange og ulike nok til at vi vet hvordan det både føles og ikke føles når barn og biologiske foreldre skal igjennom det antatt følelsesladete gjenforeningsmøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer