Tore får refs

Programleder Tore Strømøy får refs for sin sponsoravtale med klesmerket Adidas. - Et klart brudd mot NRKs reglementet, og vi krever at han sier opp avtalen, sier redaksjonssjef Sverre M. Nyrønning i NRKTV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mange år har den populære programlederen hatt muntlig avtale om gratis klær, sko og andre produkter av merket Adidas. For 1998 og 1999 er avtalen gjort skriftlig. Adidas Norge opplyser at han - i likhet med andre kjente fjes - er en interessant person å gi gratis produkter.

Sverre M. Nyrønning er Tore Strømøys sjef i Trondheim, hvor bla programmet «Tore på sporet» blir laget. I går ettermiddag ble han kalt inn på teppet.

Uakseptabelt

- Jeg har fortalt Tore Strømøy at det er helt uakseptabelt å ha en slik sponsorkontrakt. NRK krever at han sier den opp med øyeblikkelig virkning. Strømøy har også fått beskjed om at han må legge fram avtaler for ledelsen før han eventuelt inngår dem. En slik sponsoravtale er i strid med regelverket, opplyser Nyrønning.

Strømøy hever å ha spilt med åpne kort, men ingen i tv-ledelsen på Tyholt i Trondheim kjente til avtalen før Dagbladet kontaktet dem fredag.

- Vi var ukjent med Strømøys sponsoravtale, sier Nyrønning.

Egne klær

- Men hvis reglene er slik, så har jeg vel begått et overtramp, sier Strømøy.

Han er og har vært aktiv idrettsutøver med bla 12 NM-gull i kappgang. I dag spiller han volleyball på Frøya IL. Sponsoravtalen kom i gang før han ble tv-kjendis.

- Vi har ikke noe rekvisittlager i Trondheim som i Oslo. Derfor bruker jeg mine egne klær. Jeg opptrer på tv i helt vanlige klær. Det er ikke noe problem for meg å bryte avtalen om et par t-skjorter og en shorts i året, sier Strømøy.

- Jeg har heller ikke forsøkt å holde avtalen skjult. Jeg er en landsens gutt og ser ikke på meg selv som en tv-kjendis med makt. Derfor har jeg heller ikke vært opptatt av at en slik avtale kan oppfattes negativt.

Rekvisittlager

Infosjef Hans Hjellemo i NRK reagerer på Strømøys uttalelser om at det ikke fins rekvisittlager i Trondheim, og at han må bruke sin egen garderobe.

- Det er ikke noe argument for å bruke egne klær eller klær han måtte få fra sponsorer. Hvis Tore Strømøy har problemer med å finne noe å ha på seg til sendingene, så får han ta det opp med sjefene sine. Jeg har ikke noe sans for slike uttalelser, dersom de er korrekte, sier Hjellemo.