Tore på sporet av rom fra Brasil

Tore Strømøy kan være på sporet av en ny stil. Han går sommeren i møte med nyklippet og nybleket hår. Men det er ikke sikkert det hjelper ham lenger opp på trendbarometrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppskrift på Sambakarsk

Det er ikke lenge siden han hørte seg selv omtalt som «Tore med hockeysveisen», enda det er to år siden han fjernet det lange håret i nakken. Og programmene hans blir ikke premiert av andre enn seerne.

- Det nærmeste jeg kommer «Gullruta» er å bli mobbet fra scenen. Men jeg er ikke sur. Jeg gir katta og lager mine egne ting, sier Tore Strømøy.

- Jeg tror vi bor for langt unna Oslo til å nå opp i en slik konkurranse. Sånn er det med alt når du bor i distriktet.

«Mye svada»

Tore jobber med nye tv-ideer, men han vil ikke si så mye om dem ennå. Bare at han vil holde seg til å lage konseptene sine selv, og «ikke havne på sånn innkjøpt dansk».

- Jeg synes det er mye svada, for mye forutsigbart, i tv-bransjen. Det er jo ønskelig at vi greier å utvikle ting selv. Jeg tror godt vi kan utvikle mer enn vi gjør nå, og være mer originale.

Trist da at trønderværet er så lite originalt denne sommerdagen på Kvilhaugen Gård i Trondheim. Når sommerdrinkmikser Roar Hildonen rigger opp sin ambulerende bar i hagen, er det mest vær for paraplydrinker. Blandevannet kommer gratis fra oven.

Fordi vår gjest er så mye ute og reiser, har Hildonen tenkt å lage en internasjonal drink, inspirert av den brasilianske spesialiteten Battidas.

- Jo, det er godt, men det er noe kjent med smaken. Jeg har på følelsen at jeg har kjent basisen før, flirer Strømøy.

Hildonen fyller opp et måleglass med en av ingrediensene, en brasiliansk rom kalt Cachaca, og ber bargjesten lukte.

- Akkurat, ja. Det er hjemmebrent. De kaller det Cachaca, men det heter jo karsk, da!

Ny runde

Det har vært år hvor Tore Strømøy har jobbet så mye at han ikke har hatt sommerferie i det hele tatt. Men i år skal han ha fri hele juli, og da tar han med seg ungene til Danmark og barndomsøya Frøya.

16. september er det klart for en ny runde med «Tore på sporet» i beste sendetid på NRK1's lørdagskveld.

- Det blir noe nytt og det blir det samme, sier programlederen om hva vi har i vente. Det blir som tidligere reportasjereiser og gjenforeninger i studio, men sportssakene går ut til fordel for en ny føljetong. Den handler om å gå over neste haug og se hva som er der.

- Det er tatt utgangspunkt i en virkelig hendelse, og så ser vi hvordan det går. Da vi startet, visste vi ikke hvor vi endte opp.

- Du har vel fått litt forskjellig å drikke på dine reiser?

- Ja, da vi besøkte en familie i Bosnia, fikk vi Slivovich. Det var hjemmelaget, og jeg tror de få plantene som sto i vinduet ikke lever i dag. Vi måtte jo tømme det ut, men jeg drakk ett glass og holdt på å kaste opp.

DRIKKEPRESS: - I Russland må du bare hive innpå med vodka, ellers fornærmer du dem, forteller Tore Strømøy til sommerdrinkmikser Roar Hildonen.