Tore Sandberg anmeldte tre høyesterettsdommere

I morgen vil det bli klart om Stortinget tar anmeldelsen videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morgen vil Stortinget ta stilling til hva som skal skje med Tore Sandbergs anmeldelse av tre høyesterettsdommere i forbindelse med Fritz Moen-saken.

- Det var oppe tirsdag for to uker siden og da la Fremskrittspartiet ved Carl I. Hagen inn anmerkning om at de ønsker at saken skal gå videre, sier Tore Sandberg til Dagbladet.no.

Nå håper han at resten av Stortinget følger Frp.

- Hvis de tre slipper unna så syns jeg ikke dette holder mål. Jeg har testet problemstillingen på flere som driver med strafferett, og som mener at de tre ikke vil slippe unna med at de handlet mot bedre vitende. Hadde dommerne stilt meg fire konkrete spørsmål ville de forlangt at jeg svarte helt konkret. Det må stilles høyere krav til Høyesterett, mener Sandberg.

I morgen vil det komme et krav om innstilling til Stortinget med påfølgende debatt og avstemning.

- Dersom en tredjedel stemmer for, vil saken gå videre. Om det blir høring eller hva som vil skje må de ta stilling til. Våger ikke Stortinget å gå videre med dette så ser jeg ikke poenget med riksrett.

Det var femte februar i år at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite ga klarsignal for å vurdere å stille tre høyesterettsdommere i Fritz Moen-saken for riksrett.

Tore Sandberg anmeldte tre høyesterettsdommere
ETTERFORSKER: Tore Sandberg. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
ETTERFORSKER: Tore Sandberg. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer