Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tore Sandberg hevder han har funnet Orderud-ammunisjon

I Molde.

VIL BEVISE USKYLD: Privatetterforsker Tore Sandberg har hele tida vært overbevist om at ekteparet Orderud er uskyldig dømt. Foto: TORE MEEK/SCANPIX
VIL BEVISE USKYLD: Privatetterforsker Tore Sandberg har hele tida vært overbevist om at ekteparet Orderud er uskyldig dømt. Foto: TORE MEEK/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Privatetterforsker Tore Sandberg hevder han har funnet ammunisjon i Molde som kan knyttes til skuddene på Orderud gård.

De siste dagene har Sandberg, som arbeider på oppdrag for Per og Veronica Orderud for å få gjenopptatt drapssaken, gjort nye funn i et hus i Molde-området.

- Det er snakk om en bestemt plass. Allerede i 2001 ble riksadvokaten informert om dette huset, og en mulig tilknytning til drapene på Orderud gård. Likevel er ikke noe gjort, sier Sandberg til NRK.

Sandberg har funnet 439 skarpe skudd av samme kaliber som Kristin Kirkemo hentet i Molde jula 1998, og av samme type som ble funnet hjemme hos Lars Grønnerød. De er derimot av et annet fabrikat enn funnene på Orderud gård.

I vår presenterte Sandberg en ny teori om hendelsesforløpet under trippeldrapet, basert på et kulehull i en skyvedør og knusetest på en verandadør i andreetasje i kårboligen. Privatetterforskeren, som er overbevist om at Per og Veronica er uskyldig dømt, har også varslet at han har kontakt med kilder som har nye opplysninger om drapet.

Natt til 22. mai 1999 ble Kristian og Marie Orderud, samt deres datter, statssekretær i Forsvarsdepartementet, Anne Orderud Paust, drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum i Akershus.

Ekteparet Per og Veronica Orderud, samt Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød, er dømt for medvirkning til drapet. Siden gjerningsmannen er ukjent, er ingen dømt for selve drapet.

Politiets hovedteori i rettssaken var at drapene var motivert av en gårdsstrid, mens en annen teori, som Sandberg jobber for å styrke, går på at drapet var politisk motivert og knyttet til Anne Orderud Pausts arbeid i Forsvarsdepartementet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling