Tore Tønne funnet død

Tidligere helseminister Tore Tønne ble funnet død på en rasteplass i Lier kommune i går kveld. Han ble meldt savnet av familien natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tore Tønne ble funnet på en rasteplass på riksvei 285 i Lier, et par kilometer fra Toverud gård mellom Skaret og Sylling klokka 19.40 i går kveld. Tønne ble 54 år og etterlater seg kone og to barn.

- Tønne ble funnet av en politipatrulje som rykket ut etter at et vitne meldte om en bil som svarte til beskrivelsen, sa operasjonsleder Øyvind Aas ved Søndre Buskerud politidistrikt på en pressekonferanse i Drammen i går kveld. Tønne ble funnet død like i nærheten av bilen sin.

Avtalt møte

Ifølge politiet ble Tore Tønne meldt savnet av familien ved 01-tida natt til i går. Da han ikke kom til et avtalt møte med sin advokat lørdag morgen, ble letingen trappet opp. Klokka 16 i går rykket politiet ut med en offentlig etterlysning der publikum ble bedt om å være på utkikk etter Tønnes bil.

- Tønne hadde ikke gitt lyd fra seg siden klokka 17.30 fredag ettermiddag, sier Aas, som karakteriserer dødsfallet som en personlig tragedie. Etter at han hentet sin bil på verksted i Oslo har ingen vært i kontakt med den tidligere helseministeren.

Politiet understreker at det ikke finnes grunnlag for å tro at Tønne skal ha blitt utsatt for noe kriminelt.

- Var Tore Tønne kjent med Økokrims konklusjon etter etterforskningen av ham?

Fryktet

- Det kan jeg ikke svare på, rett og slett fordi jeg ikke vet det, sier Øyvind Aas.

Kriminalpolitisentralen (KRIPOS) gjorde tekniske undersøkelser på åstedet fra rundt klokka 23 i går kveld.

- Vi fryktet dette utfallet. Det gjorde Tønnes familie også, sier operasjonsleder Øyvind Aas.

Tore Tønne har den siste tida vært i medienes søkelys etter at han utførte konsulentoppdrag for Kjell Inge Røkkes Aker Kværner, samtidig som han fikk etterlønn som tidligere helseminister.

Han ble av Statsministerens kontor bedt om å tilbakebetale to månedslønner av etterlønnen han fikk, og bekreftet at han ville gjøre dette.

Fredag i forrige uke innledet Økokrim full etterforskning av alle sider av Tønne-saken.

Forferdelig trist

Advokat Olav Braaten har vært Tore Tønnes advokat:

- Dette er en forferdelig trist hendelse. Nå trenger familien fred og ro, sier Olav Braaten til Dagbladet. Braaten ønsket ikke seint i går kveld å gi noen ytterligere kommentarer til tragedien.

Heller ikke Økokrims sjef Einar Høgetveit eller assisterende Økokrim-sjef Erling Grimstad var tilgjengelige for kommentarer i går kveld.

Etter det Dagbladet erfarer vil Økokrim i dag komme med en redegjørelse om status for etterforskningen.

ÅSTEDET: Rundt klokka 23 i går kveld åpnet politiet sperringen slik at KRIPOS kunne komme i gang med sine tekniske undersøkelser på åstedet.
PRESSEKONFERANSE: Operasjonsleder Øyvind Aas ved Søndre Buskerud politidistrikt redegjorde for funnet av Tore Tønne på en pressekonferanse i Drammen klokka 20.30 i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer