Tore Tønne meldt savnet

Tidligere helseminister Tore Tønne er meldt savnet av sin familie. Han har ikke gitt lyd fra seg siden fredag klokken 17.30, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere helseminister Tore Tønne er meldt savnet etter at han ikke har gitt lyd fra seg siden fredag ettermiddag.

- Familien er naturlig nok svært bekymret. Familiemedlemmer oppsøkte politiet mellom klokken 9 og 10 lørdag morgen for å melde ham savnet. De har ikke hørt fra han siden fredag klokken 17.30, da han var på vei hjem fra jobb, sier operasjonsleder Øyvind Aas i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Tønnes advokat, Olav Braaten, er blitt bedt om å håndtere henvendelser fra pressen på vegne av familien. Han sier det er svært uvanlig av Tønne å ikke gi beskjed dersom det er noe som oppholder ham fra å komme hjem.

- Tønne skulle hente bilen sin på verksted i Oslo etter jobb. Deretter skulle han kjøre hjem til Drammen. Men ingen har hørt fra ham siden fredag ettermiddag, sier Braaten.

Sammen med Tønnes kone har Braaten kontaktet nære venner, uten at det har gitt resultater. Den tidligere helseministeren skal heller ikke oppholde seg i en av familiens to hytter.

I samråd med familien etterlyser politiet Tore Tønnes bil, en gullfarget Subaru Forester 2000-modell. Bilen er en firehjulstrekker med kjennetegn RH 74047.

De siste ukene har han vært under enormt press etter at Dagbladet avslørte hans økonomiske bindinger til Kjell Inge Røkke og Aker RGI.

Røkke har selv uttrykt full tillit til Tønne, og hevder at det ikke foreligger noe i Tønnes oppførsel som er klanderverdig.

- Hvordan har Tore Tønne opplevd mediepresset mot ham den siste tiden?

- Det er vanskelig å si, han er en rolig og sindig mann. Men han har følt seg veldig kjørt, sier advokat Braaten til NTB.

Økokrim har innledet etterforskning mot Tore Tønne etter avsløringene, og skulle ha sendt ut en pressemelding om saken i kveld. Denne pressemeldingen er foreløpig utsatt til mandag, melder TV2.

- Av hensyn til det som er skjedd, og av hensyn til Tønne og hans familie, bestemte Økokrim seg for å legge saken ned inntil videre, sier Olav Braaten til Aftenposten.

Han opplyser at Økokrim bidrar med to biler og mannskap i søket etter Tønne.

- Økokrim opplever dette som fryktelig, og hjelper til som en gest overfor familien, sier Braaten.

Nestleder Erling Grimstad i Økokrim vil overfor NTB ikke bekrefte at Økokrim deltar i letingen, men sier at den planlagte pressemeldingen ble trukket på grunn av at Tønne er savnet.

Tønne trakk seg som nestleder i Aker Kværner etter at saken ble kjent.

MELDT SAVNET: Tore Tønne har vært under enormt perss etter de siste ukenes avsløringer. Nå er han meldt savnet.
LETER ETTER SUBARU: Tore Tønne kjører en gullfarget bil av typen Subaru Forrester 2000 (bildet).