Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tore Tvedt legger ned Vigrid

Pensjonerer seg og avslutter arbeidet med organisasjonen.

LEGGER INN ÅRENE: Tore Tvedt legger ned Vigrid, og går av med pensjon. Foto: Agnete Brun/Dagbladet
LEGGER INN ÅRENE: Tore Tvedt legger ned Vigrid, og går av med pensjon. Foto: Agnete Brun/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Vigrid-leder Tore Tvedt (66) pensjonerer seg og avslutter arbeidet med organisasjonen.

Vigrid-nettverket ble startet i 1998 og har flere ganger markert seg i den norske offentligheten med kontroversielle synspunkter på blant annet rase, religion og et fiendtlig forhold til jøder.

Nå opplyser grunnlegger og mangeårig leder Tore Tvedt på sin hjemmeside at han pensjonerer seg og legger ned arbeidet med Vigrid.

Både Tore Tvedt og andre medlemmer av Vigrid har vært gjennom en rekke saker i det norske rettssystemet.

Tvedt ble i 2006 dømt til 45 dagers fengsel i Eiker, Modum og Sigdal tingrett for overtredelse av straffelovens paragraf 135a, etter uttalelser om jøder i en reportasje i VG. Da ankesaken kom opp for Borgarting lagmannsrett ble Tvedt frifunnet, men i desember 2007 ble frifinnelsen opphevet i Høyesterett.

I mai 2008 kom saken opp på nytt, og Borgarting lagmannsrett kom da fram til at den frifinnende dommen var bygd på feil rettsanvendelse. Dermed ble dommen på 45 dagers fengsel stående.

I 2007 ble et Vigrid-medlem dømt til seks måneders fengsel for drapstrusler mot justisminister Knut Storberget, fremsatt i samtale med en psykolog.

Det siste framstøtet fra organisasjonen var deltakelse i stortingsvalget i år. Vigrid stilte liste i Buskerud, men valget ble ingen suksess. Kun 174 personer stemte på Vigrid.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media