Torgeir Husby: - Hørte ikke Stoltenberg-kritikk

Ankom tingretten sammen med Synne Sørheim i dag.

ORDKNAPPE: Torgeir Husby og Synne Sørheim ankommer Oslo tingrett før første dag i terrorsaken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ORDKNAPPE: Torgeir Husby og Synne Sørheim ankommer Oslo tingrett før første dag i terrorsaken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter debatten som har vært omkring de to motstridende sakkyndigrapportene om terrorist og massedrapsmann Anders Behring Breivik (33), kom statsminister Jens Stoltenberg i programmet Senkveld på TV2 lørdag med det flere tolket som støtte til den andre rapporten - der Agnar Aspaas og Terje Tørrissen kom fram til at Breivik ikke var psykotisk 22. juli.

Stoltenberg sa at han mener det vil være en fordel for alle som ble rammet av terrorangrepene 22. juli at Breivik blir dømt som tilregnelig. Han begrunnet synspunktet med at han tror det er lettere å forholde seg til at Breivik var tilregnelig da han utførte terrorhandlingene og dermed får en normal fengselsstraff.

Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle og advokat Harald Stabell er blant dem som har reagert på uttalelsen. De kritiserte sakkyndige var selv ordknappe da de møtte Dagbladet utenfor tinghuset i dag.

Hørte ikke - Har du en kommentar til psykiatridebatten som har vært?

- Nei.

- Jens Stoltenberg kom med det som kan tolkes som kritikk av deres rapport på TV på lørdag?

- Det hørte jeg ikke, sier Torgeir Husby til Dagbladet.

Synne Sørheim ytret ikke et ord, før de to forsvant gjennom sikkerhetsslusa.

Ingen tanker Vel inne i tingretten ønsket heller ikke Husby å kommentere noe videre.

På vei inn til rettssalen ble han spurt om hva han tenker om den offentlige debatten etter at psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas konkluderte med at Breivik er tilregnelig og kan straffes.

- Det tenker jeg ingenting om akkurat nå, svarte Husby.

Begge de to psykiaterlagene som har vurdert Breivik skal være til stede i retten. De fire vitner alle som sakkyndige i retten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer