Torgersen fikk endelig medhold i en domstol

Ble drapsdømt i 1958.

- Dette er en kjempegod nyhet for meg og en knusende seier over Gjenopptakelseskommisjonen, sier Fredrik Fasting Torgersen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
- Dette er en kjempegod nyhet for meg og en knusende seier over Gjenopptakelseskommisjonen, sier Fredrik Fasting Torgersen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har opphevet dommen som sa at Fredrik Fasting Torgersen (80) ikke kunne få prøvet drapsdommen fra 1958 på nytt og at de to avslagene om gjenopptakelse er gyldige.

Lagmannsretten konkluderer med at Oslo tingrett på nytt må behandle Torgersens søksmål mot Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

- Dette er en kjempegod nyhet for meg og en knusende seier over Gjenopptakelseskommisjonen, sier Fredrik Fasting Torgersen til VG.

Nå varsler familien en ny, og tredje, begjæring om gjenopptakelse av drapssaken.

Advokat Jan Tennøe er forsiktig i sin tolkning av utfallet i retten. Han presiserer at lagmannsrettens opphevelse av dommen sender saken tilbake til tingretten for ny behandling.

- Men det er likevel klart at dette er å betrakte som en aldri så liten seier og det beste vi kunne få til nå, både for Fredrik Fasting Torgersen selv og alle oss andre som kjemper for at han skal bli renvasket for et drap han ikke har begått, sier Tennøe til VG.

Lagmannsretten sier tingretten ikke tilstrekkelig har drøftet Torgersens anførsel om feil i saksbehandlingen fra Gjenopptakelseskommisjonen. Av den grunn får han også dekket sine sakskostnader på 46 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer