Torgersen nektet gen-test

Torsdag avga Fredrik Fasting Torgersen for første gang på 42 år politiforklaring om drapet på Rigmor Johnsen i Skippergata i Oslo i desember 1957. Det historiske avhøret ble tatt opp på video med lyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalpolitiet ønsket en hårprøve av Torgersen med henblikk på en DNA-test, men han nekter. Bakgrunnen er at det er funnet 13 hår på et erme på kåpa Rigmor hadde på seg da hun ble drept i en kjeller i Skippergata.

Etter det Dagbladet får opplyst, begrunner Torgersen nektelsen med at han avga hårprøve før han ble stilt for Eidsivating lagmannsrett og dømt til livsvarig fengsel i 1958.

Iskaldt

Statsadvokat Lars Frønsdal, som leder etterforskingen, sier til Dagbladet at han mener at det ikke fins dokumentasjon på at dette skjedde.

- Jeg mener derfor at Torgersen ikke kan ha avgitt hårprøve, sier Frønsdal.

Forholdet er iskaldt mellom partene. Advokat Erling Moss, Torgersens advokat, bisto under avhøret.

Tannmerker

En DNA-test kan ikke frifinne Torgersen, men skulle en ana-lyse vise at ett eller flere hår som er funnet på kåpeermet, kommer fra ham, kan han se langt etter en gjenopptakelse.

Torgersen nektet overfor politiet for at han har filt tennene sine for å fjerne bevis.

Bakgrunnen for dette spørsmålet er at det er vesensforskjeller på et tannavtrykk som ble tatt av ham i 1958, før han ble dømt, og ett som ble tatt i 1960. To karakteristiske merker på tenner i underkjeven er borte på det siste avtrykket.