Torgersen-saken på Storbergets bord

Den endelige avgjørelsen om den drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen skal få sin sak prøvd på ny, vil etter alt å dømme bli truffet av justisministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Den endelige avgjørelsen om den drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen skal få sin sak prøvd på ny, vil etter alt å dømme bli truffet av justisministeren.

Torgersens advokat, Erling Moss, sendte i dag en ny begjæring om at Torgersen-saken blir behandlet av en settekommisjon oppnevnt av Kongen i statsråd. Denne begjæringen vil trolig bli oversendt Justisdepartementets lovavdeling.

Tidligere denne måneden har også Riksadvokaten sendt spørsmålet om sin egen habilitet i Torgersen-saken til Justisdepartementet.

- Bakgrunnen for den nye begjæringen er at Gjenopptakelseskommisjonen har innrømmet overfor Spesialenheten flere feil og utelatelser i sitt avslag på Torgersens begjæring om å få saken gjenopptatt, sier Moss.

Avslaget fra Gjenopptakelseskommisjonen kom like før jul i fjor.

Leder av Spesialenheten, Jan-Egil Presthus, bekrefter til NTB at kommisjonsleder Janne Kristiansen i et notat har innrømmet flere feil i det om lag 500 siders store avslaget.

- Vi fant ikke at feilene var av en slik karakter at det forelå noe straffbart forhold, sier Presthus til NTB.

(NTB)