Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Torgersen saksøker Gjenopp-takelseskommisjonen

Etter at de avslo hans krav om ny rettssak.

Fredrik Fasting Torgersen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Fredrik Fasting Torgersen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påskeaften gikk justiskomitéleder Per Sandberg (Frp) ut i Aftenposten og sa han ikke var i tvil om at Torgersen var offer for et justismord. Sandberg kritiserte Gjenopptakelseskommisjonens avslag på Torgersens siste begjæring om gjenopptakelse og ba justisministeren gripe inn.

Nå forbereder Torgersen seg på å gå rettens vei, skriver Aftenposten tirsdag. Søksmålet baserer seg på mange av de samme ankepunktene som Sandberg la fram, og leveres Oslo tingrett i mai.

Professor Ståle Eskeland, som bistår Torgersen, er glad for støtten fra Sandberg.

- Det var en sjokkartet opplevelse å lese Sandbergs uttalelser. Svært mange har sagt lignende ting, men ingen i «maktapparatet». jeg er meget glad for at han våger å si det som det er: Kommisjonens avslag er en grov urett mot Torgersen, sier Eskeland.

Flere medlemmer av Stortingets justiskomité kritiserer imidlertid Sandbergs forsvar for Torgersen.

- Sandberg inntar her rollen som dommer og påtalemyndighet, i tillegg til å være politiker, sier André Oktay Dahl (H), som er nestleder i justiskomiteen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media