«Torkel Brekke driver med virkelighets-fornektelse»

Leserkommentar av Audun Lysbakken (SV).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skriv leserkommentar du også!

Torkel Brekke, prosjektleder i Høyre-millionærenes tankesmie Civita, vil stoppe kjønnshysteriet. Det er litt uklart for meg hva slags hysteri det er han vil til livs. Er det kvinner i omsorgsyrkers kamp for likelønn? Er det kampen mot trafficking av kvinner fra Øst-Europa til prostitusjon i Norge? Er det kampen mot volden som rammer så mange kvinner i hjemmet? Er det kampen for å få kvinner inn i næringslivets styrer? Er det kampen for at menn skal få bedre rettigheter til fødselspermisjon? Er det kampen for å få helseproblemer som spesielt rammer menn på dagsorden?

Det er slike spørsmål kjønnsdebatten handler om. De handler alle om problemer som rammer enkeltmennesker på grunn av det kjønnet de har. Og de handler alle om kamp, fordi de representerer problemer som er uløst i vårt samfunn. Men slik er det ikke i Brekkes verden. Arbeidet er ferdig. «Likestilling er oppnådd», skriver Brekke og er stolt av å «bo i et samfunn hvor datteren min har samme muligheter som sønnen min». Det høres ut som et flott samfunn. Men det høres ikke ut som Norge. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer