Tørker stampuben din inn?

Det ligger an til øltørke i hovedstaden. 79 ølutsalg og 145 skjenkesteder mister bevillingen. Sjekk om du må finne deg et nytt vannhull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bar Boca-sjef Jan Vardøen - en av Norges mest kjente drinkmiksere - fant baren sin på lista over steder som ikke lenger får servere gjestene sine.

- Jeg fikk helt sjokk og skjønte ingenting. En telefon til kommunen fikset det, og vi får ha åpent i kveld også, stråler Vardøen.

Han har tatt skjenkeprøven, og anbefaler alle de andre på syndelista å gjøre det samme.

- Prøven er enkel. Jeg synes det er positivt at myndighetene nå vil sjekke at utestedene kan alkoholloven, sier barkongen som ikke ble spurt om drinkeferdighetene sine.

Vardøen er ikke alene om å ha sett baren sin på stenge-lista i dag. Men i motsetning til Bar Boca, kan neppe de andre barene skylde på rot i kommunen. Hvis sjefen på stampuben din ikke har tatt skjenkeprøven, må du finne deg et nytt halvliter-sted. Etter 1. juli er denne prøven påbudt, og åpne kraner kan føre til politianmeldelse for utestedene det gjelder.

224 ølutsalg og skjenkesteder i Oslo har ikke lov til å pushe øl i solsteika som herjer hovedstaden. Gjestene må nøye seg med brus - inntil den som styrer sjappa har bestått prøven.

Men slapp av - alle byens øltørste. Selv om lista er lang som ei sein barregning, utgjør stedene bare 15 prosent av hovedstadens skjenkesteder. Det finnes fortsatt kraner som kan tappes lovlig.

Kommunen arrangerer ekstra skjenkeprøver for de som ikke rakk fristen. Så skulle man kanskje tro at kursene var fullsatte, men nei.

- Det er ennå ledige plasser igjen, sier direktør Edith Grung Olsen i Oslo kommunes næringsetat til Nettavisen.

Han er overrasket over svært liten pågang på kursene, og advarer at stedene som ikke har hatt sjefen på skjenkeprøven, kan vente seg besøk.

- Vi vil nå begynne med kontroller, og kan komme til å politianmelde de som skjenker uten å ha tatt prøven, sier Grung.

syndelista finner vi flere kjente hoteller, teatre og mange av de populære barene i Oslo, skriver Nettavisen.

FIKK SKJENKESJOKK: Bevillinga inndratt, fikk Jan Vardøen på Bar Boca vite tidligere i dag. Heldigvis var det bare kommunen som hadde rotet, og kultstedet på Grünerløkka kan holde åpent i kveld også.