POSERER: Den norske IS-skarpskytteren Torleif Sanchez Hammer la selv lagt ut dette bildet på en nå nedlagt Facebook-profil i fjor vår. 23-åringen står helt til høyre i første rad. Ved siden av ham står Abu Abdurrahman Al Iraqi og Abu Muhammad Al Amriki. Begge er kommandanter i terrorgruppa IS. Foto: Privat
POSERER: Den norske IS-skarpskytteren Torleif Sanchez Hammer la selv lagt ut dette bildet på en nå nedlagt Facebook-profil i fjor vår. 23-åringen står helt til høyre i første rad. Ved siden av ham står Abu Abdurrahman Al Iraqi og Abu Muhammad Al Amriki. Begge er kommandanter i terrorgruppa IS. Foto: PrivatVis mer

Torleif (23) er IS' norske skarpskytter

Vokste opp hos sin mor i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

[teaser](Dagbladet): Den narkodømte konvertitten Torleif Sanchez Hammer (23) fra Fredrikstad er spesialtrent skarpskytter i strid for verdens farligste terrorgruppe.

Dagbladet kan i dag avsløre ny informasjon om en av nordmennene i tjeneste hos Den islamske stat (IS) i Syria som anses som aller farligst.

Torleif Sanchez Hammer (23) fra Fredrikstad er en av nordmennene som har fått spesialtrening i Syria. Han har fått militær utdannelse av IS og er nå skarpskytter, med ansvar for å drepe spesifikke mål.

Det får Dagbladet bekreftet fra flere kilder i og rundt det islamistiske miljøet.

- Kjempet om Kobani

Den 23 år gamle konvertitten fra Fredrikstad skal ifølge Dagbladets opplysninger være ansett som en av de virkelig dyktige soldatene i terrorhæren, og være høyt respektert som skarpskytter. Ifølge kilder i Syria skal han nå oppholde seg i grensebyen Tell Abiad. Byen ligger i Ar-Raqqa-provinsen, samme provins som IS' viktigste by Raqqa, og et område som fortsatt kontrolleres av terrorgruppa.[/teaser]23-åringen skal ha måttet flykte til dette området etter at han deltok i de harde kampene om en annen strategisk viktig by på grensa mellom Tyrkia og Syria - Kobani, en drøy times kjøring unna.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn