Torleif (41) sporløst forsvunnet

Torleif Løyning ble tirsdag operert for en hodeskade. Torsdag ettermiddag forsvant han fra Haukeland sykehus, og siden har ingen sett ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løyning, som jobber som snekker ved Herøysundet i Kvinnherad, ble innlagt på nevrokirurgisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus etter at han kollapset foran arbeidskolleger tirsdag.

-  Etter å ha vært utsatt for en fallulykke på et nybygg følte han seg dårligere og dårligere og sank sammen, sier politibetjent Jarle Rørdal ved Kvinnherad lensmannskontor.

Han ble først sendt til legesenteret på Husnes før han ble fraktet til Haukeland med helikopter.

Mysterium

Moren Sølvi Løyning (65) sier til Dagbladet at det er et mysterium hvordan sønnen sporløst forsvant fra Haukeland universitetssykehus torsdag ettermiddag.

Der skal Løyning sist ha blitt observert ved 17-tida.

Hun og mannen Helmer var på besøk på sykehuset både tirsdag og onsdag.

-  Da vi besøkte ham, var han i ganske fin form, og kunne prate for seg. Men han har vært i narkose og gått på sterke medisiner etter operasjonen, så han var noe desorientert. Muligens har han følt seg så bra et øyeblikk torsdag at han ønsket å dra hjem, sier mora til Dagbladet.

Hun er fortsatt optimist på sønnens vegne.

-  Vi håper og tror at han vil komme til rette, sier Løyning. Hun tar seg nå av sønnesønnen på elleve år. 41-åringen har også en tretten år gammel datter, som bor hos mora.

Forvirret

Politiet i Bergen har sammen med mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder konsentrert søkene etter 41-åringen i og rundt Haukeland sykehus.

Letingen ble trappet opp i går.

-  Den savnede skal ha blitt sett i Fana av en bekjent torsdag ved 18-tida. Dette tipset kom etter at vi sendte ut bilde av savnede, og blir sett på som troverdig, sier operasjonsleder Kjell Tore Aarnes ved Hordaland politidistrikt.

Politiet tror 41-åringen kan ha vært forvirret etter operasjonen.

Lånte penger

Han tok ikke med seg verken mobiltelefon eller pengebok, men fikk låne litt penger av en svigerinne som arbeider ved sykehuset.

Hun antok Løyning bare skulle en tur i kiosken.

Ifølge avdelingsoverlege Erling Myrseth ved Haukeland trenger Løyning medisinsk oppfølging.

-  Han er ennå ikke helt i stand til å ta vare på seg selv, uttalte Myrseth til TV 2 i går.

Løyning skal være 180- 185 cm høy, ha slank kroppsbygning og nesten hvitt hår. Håret på høyre side av hodet er barbert vekk, og han har sydd fem sting etter et kutt i hodet.

b> SAVNET : Snekker Torleif Løyning fra Herøysundet i Kvinnherad har vært savnet siden torsdag ettermiddag.