Tormod må ta regninga?

Tormod Hermansen risikerer mer enn å miste jobben i tele-bråket. En svensk professor mener han riskerer erstatningsansvar hvis han blokkerer styrets mobil-vedtak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et brudd mellom Telia og Telenor kan føre til en rekke erstatningsaker i følge både norsk og svensk ekspertise. Professor Tore Bråthen ved Bedriftsøkonomisk Institutt sier til NTB at det kan reises erstatningskrav mot den part som bryter avtalen. Salg av underselskaper som ble gjennomført for å blidgjøre EU-kommisjonen kan ikke gjøres om, og kan dermed føre til lange og kostbare erstatningssaker.

Bråthens svenske kollega Erik Nerep mener Tormod Hermansen risikerer å få en erstatningssak på nakken hvis han skader selskapet gjennom å blokkere styrets lokaliseringsvedtak for mobiltelefoni:

- Da er det grunnlag for erstatningssak og han selv kan bli erstatningspliktig overfor selskapet siden han ikke følger styrets vedtak. Om det her drar ut i tid kan det vel bli tap i lengden, sier han til den svenske avisa Expressen.

Da spørs det hvor langt Hermansens fallskjerm på 10 millioner bærer. Skulle det bli for lite kan han alltids be om å få litt av styreformann Jan-Åka Kark, som i følge TV2 har en fallskjerm på nærmere 40 millioner.