FUNNET OMKOMMET:  25 år gamle Tormod Aniksdal er funnet omkommet på Grønland hvor han var på fisketur sammen med to venner. Foto: Privat
FUNNET OMKOMMET: 25 år gamle Tormod Aniksdal er funnet omkommet på Grønland hvor han var på fisketur sammen med to venner. Foto: PrivatVis mer

- Tormod var verdens beste bror

Tormod Aniksdal (25) etterlater seg fire søsken. Familien måtte identifisere ham fra et bilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SØNDRE STRØMFJORD/ HÅ /OSLO (Dagbladet): Det er 25 år gamle Tormod Aniksdal som er funnet omkommet i en elv på Grønland. Det bekrefter familiens talsmann Arild Høien overfor Dagbladet.

Familien til Aniksdal ble varslet i går kveld.

- Vi var samlet til en minnestund i kirka da politiet ringte. De hadde tatt et bilde av den omkomne som de ønsket at de pårørende skulle se. Han ble identifisert ut fra det, opplyser Høien.

Han forteller at familien tar det svært tungt.

- De var jo forberedt på at dette kunne skje, men man håper likevel i det lengste, sier Høien.

Rolig og fornuftig Tormod Aniksdal hadde to eldre søstre og to yngre brødre. Han etterlater seg også samboer.

- Han var verdens beste bror, sier familien til Dagbladet.

De forteller at fiske var den store lidenskapen.

- Han har fisket siden han var 3-4 år, forteller de. Familiens talsmann Høien var nabo med 25-åringen og kjente ham og familien godt.

- Vi står tett sammen i Hå. Det var stort oppmøte i kirka i går. Han var veldig omgjengelig, rolig og fornuftig. Friluftsliv var en stor interesse og han var mye ute på tur og fisket, sier Høien.

Foreløpig er det ingen spor etter de to andre savnede nordmennene, Magnar Haarr (24) og Jonas Reiestad (31).

På Grønland Politiet på Grønland vil i løpet av dagen avgjøre om de fortsetter søket eller ikke. Magnar Haarrs bror og far er med i et reisefølge på 14 som i går ankom Grønland.

- Politiet har gjort en kjempejobb så langt. Vi håper selvsagt at de fortsetter letingen i dag. De som reiste over kommer uansett til å lete. Som faren til Magnar sier, inntil det motsatte er bevist, så er håpet der om at de skal finne dem i live, sier han.

- OMGJENGELIG:  Tormod Aniksdal var verdens beste bror, sier familien. Foto: Privat
- OMGJENGELIG: Tormod Aniksdal var verdens beste bror, sier familien. Foto: Privat Vis mer