Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tornado krevde nye liv i USA

Forårsaket store skader utenfor Oklahoma City.

 SAVNEDE BARN:  En kvinne deltar i søket etter savnede barn etter at en tornado raste gjennom Falcon Lake-området i Oklahoma. Foto:  REUTERS/Bill Waugh
SAVNEDE BARN: En kvinne deltar i søket etter savnede barn etter at en tornado raste gjennom Falcon Lake-området i Oklahoma. Foto: REUTERS/Bill Waugh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske delstaten Oklahoma ble tirsdag rammet av flere tornadoer, som kostet minst fire mennesker livet.

Som Dagbladet skrev i går er 2011 i ferd med å bli det mest dødelige tornadoåret noensinne i USA. Redningsmannskaper leter fortsatt etter overlevende i ruinene av byen Joplin i nabodelstaten Missouri, som søndag ble rammet av en av de kraftigste tornadoene som noensinne har vært målt i USA. Minst 122 mennesker er bekreftet omkommet i Joplin, men hundrevis er fortsatt savnet og tallet på omkomne kan derfor komme til å stige.

Mange skadde Tirsdagens tornadoer i Oklahoma var noe svakere, men forårsaket likevel store skader utenfor Oklahoma City. Minst fire mennesker er bekreftet omkommet, opplyser en talsmann for myndighetene til CNN. — Vi har mange gasslekkasjer og dusinvis av skadde. Folk ble blåst av motorveien, forteller sheriff Randall Edwards. — Hittil er Oklahoma City spart, men natten er fortsatt ung. Områdene rundt oss er hardt rammet, og alle vårer ressurser settes nå på prøve, sier byens borgermester Mick Cornet.

Lover hjelp Joplin frykter også nye tornadoer. 2.000 hus ble fullstendig rasert sist helg, mens opptil 10.000 andre hus fikk skader. Prislappen etter søndagens uvær er anslått til mellom 1 og 3 milliarder kroner. President Barack Obama vil besøke katastrofeområdet kommende helg og har lovet all mulig bistand i arbeidet med å gjenoppbygge området.

— Alt vi kan gjøre, er å la dem få vite at alle i USA har dyp medfølelse, og at vi kommer til å gjøre absolutt alt for at de skal komme på fote igjen, sa Obama tirsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media