Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tornado raserte huset

Jesper Staunstrup (25) fikk sitt livs sjokk da taket ble dratt av huset han befant seg i av en tornado. Han kastet seg ut og reddet såvidt livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har hatt utrolig flaks, sier Jesper Staunstrup til Dagbladet.no. Han forteller at han var bare tideler fra å bli begravet av taket som tornadoen hadde revet av. Han og de tre andre i huset fikk sjokk da de så hva som hadde skjedd.

Den store eneboligen fikk hele taket blåst av og en hytte fikk store materielle skader etter at en skypumpe steg opp fra Oslofjorden like sør for Drøbak, og raserte alt i dens vei omlag en kilometer innover land.

Varslet naboer

Naboer som så skypumpen komme ringte febrilsk til naboer oppover åssiden og advarte dem mot skypumpen som var på vei. Selve skypumpa herjet over det ødelagte huset i 15-20 sekunder.

- Jeg har aldri sett noe så ille som dette. Vi måtte skjære oss fram langs veien for å nå fram til det ødelagte huset, forteller underbrannmester Truls Andersen i Søndre Follo brann- og redningsetat til Dagbladet.no

Brannvesenet fikk melding om herjingene ved 16.30-tida og rykket ut. Men for å komme fram måtte de forsere 30-40 trær som var rykket opp med rota, og brukket tvert over som fyrstikker.

BLÅST BORT:</B> Taket på rundt 25 kvadratmeter ble revet av huset i Drøbak da tornadoen slo til.
UTROLIG:</B> Underbrannmester Truls Andersen har aldri sett noe lignende. Taket fra huset ligger bak han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media