Tornado raserte småby - for andre gang på tre år

Minst fire av de mer enn 26 drepte i det sørlige USA skal ha bodd i den samme gata i småbyen Vilonia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ganske nøyaktig tre år siden ble småbyen Vilonia hardt rammet av det såkalte «superutbruddet», som krevde over 350 døde i flere delstater i det sørlige USA.

Søndag ble småbyen igjen herjet av tornado, i et uvær som har kostet minst 26 mennesker livet i de amerikanske sørstatene.

«Alt er ødelagt» Tornadoen som for tre år siden harvet gjennom Vilonia drepte fire mennesker, i tillegg til store skader på hus og bygninger. Denne gangen har det gått enda verre for de 3800 innbyggerne.

«Dette er hvor huset vårt var. Alt er borte/ødelagt», skriver Ami M. Lee i en twittermelding til #prayForVilonia mandag kveld amerikansk tid. Bildet hun har lagt ved kunne like gjerne vært hentet fra en krigssone etter et bombeangrep.

Nyhetsbyrået Associated Press skriver at tornadoene denne gangen har krevd minst 17 menneskeliv på søndag, 15 av dem i delstaten Arkansas. De fleste ble drept i eller ved Vilonia.

Ordføreren i Vilonia, James Firestone, sa til CNN at sentrum av byen så ut til å være «fullstendig jevnet med jorda».

Mandag fortsatte tornadoen med minst ni drepte i Mississippi og Alabama, stadig ifølge AP.

Drøm ble helvete Minst fire av de drepte på søndag skal ha bodd i den samme gata, Aspen Creek Drive, sier innbyggere i gata ifølge AP.

Aspen Creek Drive beskrives som ei «øvre middelklasse-gate» og et sted som passet rett inn i den amerikanske drømmen. Men ikke nå lenger.

AP forteller historien til en av de drepte, tobarnsfaren Daniel Wassom (31), som var ansatt i det amerikanske luftforsvaret.

Naboer og en slektning forteller at da tornadoen var på sitt verste og et svært trestykke styrtet mot familien som søkte ly inne i huset, brukte han kroppen sin til å skjermet datteren Lorelei på fem.

Mens Daniel døde av skadene, havnet Lorelei på sykehus.

«Dan satte alltid familien først», sa hans bestemor Carol Arnett til AP, mens hun tørket bort tårene.

- To ganger er nok En annen innbygger i Aspen Creek Drive har fått nok av død og tornado-ødeleggelser, selv om hun og familien kom fra det med livet i behold.

- Vi tenker på å forlate Vilonia, sier Regina Chavez (31) til AP. - To ganger er nok.

ASPEN CREEK DRIVE: Guvernøren i Arkansas, Mike Beebe (nr. tre fra høyre) inspiserer tornadoskadene i Aspen Creek Drive i småbyen Vilonia. Denne gata er trolig den hardest rammede av tornadoene på søndag. Foto: AP/Karen E. Segrave
ASPEN CREEK DRIVE: Guvernøren i Arkansas, Mike Beebe (nr. tre fra høyre) inspiserer tornadoskadene i Aspen Creek Drive i småbyen Vilonia. Denne gata er trolig den hardest rammede av tornadoene på søndag. Foto: AP/Karen E. Segrave Vis mer