Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tornadoen slukte alt

Så mange som 29 kan ha blitt drept av tornadoen i USA natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En voldsom tornado krevde mange menneskeliv i Midtvesten i USA i natt. Pierce City i Missouri ble hardest rammet. To personer er døde og ytterligere ni fryktes drept etter at tornadoen knuste nasjonalgardens våpenlager hvor folk hadde søkt tilflukt. En politimann beskrev sentrumsområdene som 'visket ut', skriver nyhetsbyrået AP i dag.

Det pågår nå søk med hund i restene av våpenlageret i håp om å finne overlevende. Men konstruksjonen ar teglstein og tre er ustabil og prosessen går sakte.

- De hører ingen tegn til liv, men jobber fortsatt for å finne overlevende, sa politiker Jack Goodman som har vokst opp i Pierce City og var i byen da stormen slo til.

Ikke ett hus i byen med 1400 innbyggere var uberørt av tornadoen. Trær var forvridd, kraftliner var slått ned og murstein og glass og bygningsdeler gjorde gatene ufremkommelige.

Nasjonalgarden blir nå satt inn for å rydde opp. I Kansas er sju kommuner erklært kastrofeområder.

- Jeg har levd her i over 50 år, og dette er noe av det verste jeg har sett. En rekke hjem er jevnet med jorden og mange andre har fått betydelige skader, sier Don Denney, talsmann for Wyandotte fylke i Kansas ifølge NTB.

CNN beskriver uværet som en sverm av tornadoer som sveipet gjennom østlige Kansas, Missouri, Arkansas og Tennessee.

<B>RASERT:</B> Fortvilte beboere i Frankin Kansas leter gjennom det som 27 år har vært hjemmet deres.
<B>TORNADO:</B> Bilde av tornadoen mens den baner seg gjennom Crawford County i Kansas søndag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media