Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tornadoen var få meter fra å knuse barneskolen

Der var Queen (3) og Caleb (6). Da de kom hjem fra skolen fant de huset i ruiner. Minst 17 personer er bekreftet døde.

HUS I RUINER: Queen og Caleb var selv på skolen da huset deres i den lille byen Clinton vest i Mississippi ble smadret av de voldsomme naturkreftene. Foto: Rogelio V. Solis / Scanpix
HUS I RUINER: Queen og Caleb var selv på skolen da huset deres i den lille byen Clinton vest i Mississippi ble smadret av de voldsomme naturkreftene. Foto: Rogelio V. Solis / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lille Queen titter opp på storebroren Caleb og forteller ham at huset deres er smadret, etter at en tornado feide over byen Clinton vest i Mississippi i går.

Tornadoen etterlot seg store ødeleggelser i byen, men var ikke den eneste som rammet Amerika. Til sammen skal minst 20 tornadoer ha lagt store deler av de amerikanske delstatene Mississippi og Alabama i ruiner i går.

Var på skolen Queen og Caled var på skolen da tornadoen traff huset deres.

 Ifølge ordføreren i byen, Rosemary Aultman, var det med nød og neppe at den ikke traff barneskolen også.

- Byen vår har blitt totalt ødelagt. Tornadoen var bare noen meter fra å knuse en barneskole med 650 elever, så vi var tross alt heldige, sier hun til CNN.

Men ikke alle var like heldig da naturkreftene slo til.

Ifølge CNN er 17 personer bekreftet omkommet i stormen som er den verste i området så langt i år.  

Tre barn mistet livet - Dette er en alvorlig storm som har forårsaket store skader i hele sør. Jeg håper menneskene i Alabama er ekstremt forsiktig når stormene raser forbi, sier guvernør Robert Bentley til CNN.

Minst sju av ofrene befant seg på landsbygda i delstaten Arkansas da stormen inntraff, og de største skadene ble forårsaket av tre som veltet.

- Tre av de sju ofrene var sju år eller yngre, opplyser Tommy Jackson i Arkansas redningstjeneste

Tre falt over huset I byen Little Rock i Arkensas fant redningsmannskaper en 34 år gammel kvinne og hennes syv år gamle barn døde i en seng.

- De mistet livet da et stort eiketre falt over huset deres. Moren hadde tilsynelatende kommet inn for å trøste barnet sitt i løpet av natta, forteller Randy Davenport ved brannvesenet i Little Rock til CNN.

Dagen før ble Oklahoma, Kansas og Texas rammet av 15 skypumper. Stormen veltet trær og kraftlinjer, rev av hustak og etterlot seg traktorer og trailere strødd langs motorveien.

TOK TAKET: I byen Pulaski ble det observert to tornadoer i går. De etterlot seg store ødeleggelser. Foto: Steve Helber /Scanpix
TOK TAKET: I byen Pulaski ble det observert to tornadoer i går. De etterlot seg store ødeleggelser. Foto: Steve Helber /Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media