Tornadoene har tatt livet av 35

En amerikansk landsby er fullstendig utradert. Mange er forsvunnet, og minst 35 mennesker er døde. Nå er tornadoen på vei mot Washington-området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et stormvær med tornadoer herjet søndag og mandag morgen hele det østlige USA, og minst 35 mennesker er omkommet.

Verst har det gått ut over delstaten Tennessee og områdene nordvest for Knoxville, der 17 mennesker er omkommet. Den lille landsbyen Mossy Grove er utslettet og minst 150 mennesker er meldt savnet.

Dette er den verste tornadostormen på mange år, ifølge den nasjonale værmeldingstjenesten i Atlanta.

Tornado mot hovedstaden

11 er omkommet i Alabama, fem i Ohio og en i både Pennsylvania og Mississippi. Det ble mandag formiddag sendt ut tornadovarsel for hovedstaden Washington, noe som hører til sjeldenhetene.

I alt 49 tornadoer hadde herjet i de mest utsatte delstatene fram til mandag formiddag, etter at varme luftstrømmer fra vest støtte sammen med en kaldfront ved østkysten.

- Stormsystemet over USA denne helgen er noe vi opplever en gang hvert tiår, sier meteorolog Arch Kennedy til TV-stasjonen CNN.

Utradert samfunn

Søndag var det rene sommervarmen helt fra Boston i Massachusetts og sørover, til dels med temperaturer over 20 grader C. Men før dagen var omme, satte uværet inn og spredte død og ødeleggelse i flere delstater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer