Tornadoer herjer i Mexico og Texas, minst 16 døde

Flom og kraftig vind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kraftig uvær har herjet i Texas og nordlige deler av Mexico de siste dagene.

En kombinasjon av flom og tornadoer har ført til flere dødsfall på begge sider av grensa. Minst 16 personer er døde.

I Texas er tre personer bekreftet omkommet, og minst tolv er savnet, melder USA Today.

De tolv personene som er savnet var ifølge flere amerikanske medier i samme feriehus i Hays County ved San Marcos. De tolv var fra samme familie, melder CNN.

I San Marcos i Texas fikk befolkningen ordre om å evakuere da flomvannet steg rundt dem. Biler og lastebiler sto under vann, og folk fløt nedover gater som var forvandlet til elver, i oppblåsbare båter.

Blant de omkomne er en 14 år gammel gutt.

Texas-guvernør Greg Abbott sier ifølge The Guardian at uværet som har rammet delstaten har «tsunamiliknende krefter».

I Mexico omkom 13 personer i den meksikanske byen Ciudad Acuña på grensa til Texas da den ble rammet av en tornado tidlig mandag morgenen. Tre av de døde skal være små barn, melder Sky News.

HERJINGER: Austin i Texas er blant de rammede byene. Foto: Bob Daemmrich / Polaris / NTB scanpix
HERJINGER: Austin i Texas er blant de rammede byene. Foto: Bob Daemmrich / Polaris / NTB scanpix Vis mer

Tornadoen ødela betongbygninger, rev ned vegger og tak og knuste biler. Hjelpemannskaper lette mandag fortsatt etter overlevende i de sammenraste ruinene. Tornadoen varte bare i noen få sekunder, og de fleste av dem som er funnet omkommet, befant seg utendørs da uværet rammet, ifølge ordføreren, skriver NTB.

- Vi er ikke vant til slike ødeleggelser. Vi har aldri før i byens 110 år lange historie registrert tornadoer her, sier ordfører Evaristo Lenin Pérez.

Også områder i Oklahoma er rammet.

TORNADO: Nordlige Mexico, Texas og deler av Oklahoma er rammet av en serie tornadoer de siste dagene. Her fra Davis i Oklahoma 25. mai. Foto: Jazz Bishop / Demotix / Corbis / NTB scanpix
TORNADO: Nordlige Mexico, Texas og deler av Oklahoma er rammet av en serie tornadoer de siste dagene. Her fra Davis i Oklahoma 25. mai. Foto: Jazz Bishop / Demotix / Corbis / NTB scanpix Vis mer