Toro henger ut konkurrent i helsides annonse

- Vi er veldig overrasket, sier Knorr.

UTEN PALMEOLJE: Toro gjør et poeng av at de har sluttet med palmeolje i sine produkter, mens hovedkonkurrenten Knorr fortsetter å bruke fettet. Faksimile: Dagbladet
UTEN PALMEOLJE: Toro gjør et poeng av at de har sluttet med palmeolje i sine produkter, mens hovedkonkurrenten Knorr fortsetter å bruke fettet. Faksimile: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Toro, mest kjent for sine supper, sauser og gryteretter, har i dag rykket inn en helsides annonse i så vel Dagbladet som VG. Der går de offensivt til verks mot sin navngitte hovedkonkurrent Knorr. Budskapet er at Knorr fremdeles bruker palmeolje i sine produkter, mens Toro ikke gjør det.

«Norge er helt i teten når det gjelder å si nei til palmeolje. Derfor er det bare logisk at vi i TORO fjerner palmeoljen i alle våre gryter, sauser og supper. Og kanskje like logisk at vår hovedkonkurrent Knorr ikke gjør det. Knorr opererer jo i markeder over hele verden, og i mange av dem er ikke palmeoljebruk noe stort tema foreløpig», står det teksten, forfattet av Ingebrigt Steen Jensen i reklamebyrået Alle Gutta.

Omstridt Palmeolje har i mange år vært svært utbredt i matproduksjon på grunn av stor tilgjengelighet og lav pris. De seinere åra har imidlertid motstanden mot bruken økt kraftig i omfang - årsaken er det høye innholdet av mettede fettsyrer, spesielt palmitinsyre, som tillegges uheldige helsevirkninger. I tillegg framholder motstanderne at den enorme produksjonen går hardt ut over regnskogen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer