Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Torontos crack-ordfører Rob Ford (46) er død

Kreftdiagnose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rob Ford, den skandaleombruste tidligere ordføreren i Toronto er død,  46 år gamle.

Det opplyser Fords familie. Den omstridte politikeren trakk seg fra ordførerstillingen etter å ha fått en kreftdiagnose høsten 2014.

Ford skapte overskrifter over hele verden da han innrømmet at han hadde kjøpt og brukt crack mens han var ordfører. En rekke videoer av ham der han oppførte seg underlig vakte stor oppsikt.

 14. NOVEMBER 2013:  Ordfører Rob Ford under et bystyremøte i Toronto. Foto: Nathan Denette, The Canadian Press/AP/NTB Scanpix.
14. NOVEMBER 2013: Ordfører Rob Ford under et bystyremøte i Toronto. Foto: Nathan Denette, The Canadian Press/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Ford nektet å gå av etter hendelsene, men byrådet i Toronto fratok ham en betydelig del av hans myndighet på grunn av den eksentriske oppførselen.

Han kom tilbake til jobben sommeren 2014 etter å ha blitt behandlet for narkotika- og alkoholavhengighet på en avrusingsklinikk.

(NTB-AFP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!