Torontos kontroversielle borgermester tar ikke gjenvalg

Har hatt sviktende helse.

 FERDIG:  Rob Ford har vært kontroversiell med et privatliv som har vært langt fra problemfritt. Nå går tiden som borgermester mot slutten. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Rob Ford har vært kontroversiell med et privatliv som har vært langt fra problemfritt. Nå går tiden som borgermester mot slutten. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rob Ford blir ikke å ta gjenvalg som borgermester i Toronto. Det melder flere internasjonale nyhetsmedier, blant dem USA Today.

Det har de siste dagene vært spekulert i om det kontroversielle borgermesteren ville ta gjenvalg eller ikke.

Ford har hatt en sviktende helsetilstand, og har tilbragt de siste dagene på sykehus.

Borgermestervalget i Toronto avholdes 27. oktober. Broren til Ford, Doug Ford, meldes å stille til valg i stedet for ham.

Kontroversiell
Ford har i tiden som borgermester i Toronto blitt godt kjent internasjonalt, men da først og fremst på grunn av skandalene som har fulgt 45-åringen. Dette inkluderer både fyll og kokainbruk.

I juni var han tilbake på kontoret etter et rehabiliteringsopphold i to måneder. Han ba da innbyggerne i den kanadiske byen om tilgivelse, og lovte bot og bedring.

Ford er en konservativ politiker som har gått sterkt inn for å kutte i offentlige utgifter. Han har vært borgermester i Toronto siden 2010.

Hadde han valgt å stille til valg i høst, er det langt fra sikkert han ville fått fortsette. Ferske prognoser viser at det er forretningsmannen og aktivisten John Tory som ligger klart best an til å lede byen etter valget.