Torpedo fryktes drept i MC-lokale

Oslopolitiet etterlyser den fryktede torpedoen Eivind Johansen (30) som sist ble sett tirsdag i lokalene til en motorsykkelgjeng. Funn tyder på at han er likvidert, og fire menn er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter hva Dagbladet.no erfarer har politiet gjort funn som gir sterke indikasjoner på at Johansen er drept. Han ble i går meldt savnet av samboeren etter at hun ikke hadde hørt fram ham siden tirsdag.

Han hadde da oppsøkt lokalene på Alnabru som eies av motorsykkelklubben Untouchables som har sterke Hells Angels-forbindelser. Ifølge Nettavisen hadde han med seg en annen person som stakk fra stedet da det ble avfyrt skudd. To uavhengige kilder forteller at mannen så Johansen bli skutt.

Interessante funn

Politiet rykket onsdag ut til MC-lokalene og pågrep fire menn som befant seg der. Personene som er medlemmer i MC-klubben, er siktet for narkotikabesittelse og besittelse av ulovlige våpen. De er ennå ikke avhørt, og politiet har ikke klart å knytte dem til Johansens forsvinning.

Kriminalteknikere har i går og i dag saumfart MC-lokalet på Alnabru på jakt etter spor. Ifølge Nettavisen har politiet funnet biologiske spor som kan knytte et eventuelt drap til lokalene. Funnene er sendt til analyse.

I kveld gikk politiet ut med en etterlysning av den voldsdømte og beryktede torpedoen som er en god venn av sjefstorpedo Jan Kvalen. Det har den siste tida vært to drapsforsøk på Kvalen, men det er ukjent om forsvinninga har en sammenheng med disse attentatene.

Det har de siste månedene vært stor uro i hovedstadens torpedomiljø.

Bilen også savnet

Eivind Johansen (30) er 192 cm høy, rakrygget, har lyst blondt, kort hår og blå øyne. Politiet etterlyser også hans relativt nye, sølvgrå Audi A8 med registreringsnummer DJ 68619. Den er i likhet med Johansen sporløst forsvunnet.

Det var samboeren til den savnede torpedoen som i går varslet politiet. Politiet fikk seinere opplysninger om at torpedoen var sett ved MC-klubben, og de forsøker nå å få ytterligere opplysninger fra det kriminelle miljøet. Offisielt er det fortsatt en forsvinningssak, men politiet har satt inn store ressurser - blant annet på grunn av Johansens fortid.

Rykter om drap

Han er tidligere dømt for voldsbruk, og er kjent i hovedstadens kriminelle miljø som en svært fryktet mann. Etter flere år som pengeinnkrever har han et solid rykte som en knallhard og kompromissløs torpedo. De siste månedene har han vært ettersøkt av politiet for å ha framsatt trusler i forbindelse med pengeinnkreving.

I hovedstadens kriminelle miljø har det de siste to dagene gått rykter om at torpedoen skal ha blitt tatt av dage.

Han ble for kort tid siden sluppet ut av fengsel etter å ha sonet en dom på fire og et halvt år for en skyteepisode på Vinterbro i 1996. Der skal han ha avfyrt fire skudd mot en annen torpedo.

ÅSTED? I disse lokalene, som brukes av en MC-klubb, frykter politiet at en torpedo er tatt av dage.