Torpedo løslatt ved glipp

Rocco Giovanni Ottina hadde forberedt seg på å tilbringe resten av sine dager bak murene, etter at han var dømt til tre ganger livsfarlig fengsel for drap, narkotikahandel og våpensmugling. Nå er han på frifot, og det uten å ha rømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle italienske mafia-torpedoen ble løslatt i slutten av februar, etter det myndighetene i Roma betegner som en beklagelig administrativ glipp. Han gikk fluksens «under jorda», og har ikke vært sett siden.

Feilen ble begått i administrasjonsapparatet i det angivelig toppsikrede Ascoli Picena-fengselet i de midtre deler av Italia, der Ottina hadde sittet siden 1998. Det samme fengselet huser den beryktede mafiagudfaren Salvatore «Toto» Riina.

Fengselsadministrasjonen fikk beskjed om at Ottina ikke lenger var tiltalt i en bestemt narkotikasak, fordi saken var foreldet. Ja, da får vi vel løslate ham da, tenkte fengselsledelsen, som tydeligvis glemte alle de andre dommene Ottina hadde på seg - og Ottina lot seg ikke be to ganger, men forsvant som en ånd i en fillehaug.

(NTB)