Torpedo må i retten for Røkke-utpressing

Profilspekket vitneliste i saken mot Jan Erik «Jannik» Iversen, som er tiltalt for grov utpressing av Kjell Inge Røkke.

FORNÆRMET: Jan Erik «Jannik» Iversen er tiltalt for trusler mot milliardør Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORNÆRMET: Jan Erik «Jannik» Iversen er tiltalt for trusler mot milliardør Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag 27. august starter rettssaken mot torpedoen som er tiltalt for grov utpressing av Kjell Inge Røkke. Saken ble tidligere i år utsatt på grunn av sykdom.

Ifølge Nettavisen mener politiet at torpedoen, Jan Erik «Jannik» Iversen, presset Røkke for et tosifret millionbeløp.

Blant vitnene som er innkalt, er advokat John Christian Elden. Han har tidligere representert Iversen, men i de siste årene har han representert Røkke.

– Det er hyggelig at noen vil høre hva jeg har å si, selv om jeg ikke vet hva jeg kan bidra med. Å vitne er en sunn borgerplikt, skriver Elden i melding til Nettavisen.

Også Kjell Inge Røkkes sønn, Kristian Monsen Røkke, er innkalt, i tillegg til advokatene Ellen Holager Andenæs, Morten Furuholmen og Arild Holden, samt finansmannen Christer Tromsdal.

Advokat Benedict de Vibe er forsvarer for Jan Erik Iversen. Iversen nekter straffskyld.

– De vitnene som er oppført, kjenner både fornærmede og tiltalte i saken og har opplysninger som kan kaste lys over forholdet mellom disse to over flere år. De kan også ha opplysninger som det er viktig å få fram under denne straffesaks behandling, sier de Vibe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer