Torpedo operert i natt

Den kjente torpedoen Jan Kvalen (49) slapp fra skuddangrepet med moderate skader. Politiet har ikke pågrepet mennene som skjøt ham i går kveld. Det er andre gangen i løpet av kort tid at Kvalen blir angrepet hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skyteepisoden skjedde ved 22-tiden i Kløfterhagen på Lindeberg i Oslo. Kvalen ble i natt operert ved Ullevål sykehus, men skadene er moderate, opplyser Ullevål sykehus til NTB. Han må bli på sykehuset i et par dager.

Politiet vil ikke si hva Kvalen har forklart om angrepet eller hva årsaken er til at noen vil komme ham til livs.

Blødende og medfaren klarte den kjente torpedoen å ta seg over til naboen som bor bare et steinkast fra hjemmet til torpedoen. Bevæpnet politi søkte i går kveld med hunder i nabolaget etter gjerningsmennene, og naboene ble bedt om å holde seg inne.

- Vi har sjekket ut huset og området rundt, og funnet noen klær som kan ha noe med dette å gjøre. Vi fortsetter finsøk i huset. Hvis det er brukt våpen, har vi håp om å finne tomhylster, sier operativ uteleder Geir Rønningen til NTB.

Etter det Dagbladet har grunn til å tro dreier det seg om et internt oppgjør i torpedomiljøet i Oslo. Kvalen skal den siste tida ha jobbet for å få ro og orden i miljøet.

Flere angrep

Dette er andre gangen i løpet av en drøy måneden at naboene i Kløfterhagen blir vitne til et slikt drama. Torsdag 28. september kom en av naboene over Kvalen mens to menn mishandlet han på det groveste.

Det er et faktum at Jan Kvalen gjennom 25 år som torpedo i Oslo har skaffet seg mange uvenner. Det kan ikke utelukkes at en eller flere av disse oppsøkte Kvalen i går kveld og forsøkte å drepe ham.

Men personer i miljøet rundt Jan Kvalen bekreftet i natt at de har grunn til å tro at drapsforsøket har sammenheng med det forrige overfallet og den interne striden mellom torpedoene i Oslo.

Mye taler imidlertid for at det var andre personer som utførte handlingene. Mennene som banket opp og lemlestet Jan Kvalen i slutten av september oppholder seg for tiden ved Middelhavet. Der har de etter det Dagbladet erfarer vært i flere uker.

Sjokkerte naboer

Naboene i byggefeltet øverst på Lindeberg var i går kveld sjokket over det som hadde skjedd. Venner og familie av Kvalen var vitner til at den kjente torpedoen ble båret ut.

- Det begynner å bli utrygt her oppe. Dette er andre gangen i løpet av kort tid. En kan jo lure på hva som egentlig skjer rett utenfor stue døra vår, sier en av naboene til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om episoden like etter klokka 22.00. Det tok nærmere en halv time før de bevæpnede styrkene var på plass rundt huset til den kjente torpedoen. Ambulansepersonell tok hånd om Kvalen og fraktet han til Ullevål sykehus.

Frykter krig

Politiet bekrefter at den skadde ble hjemsøkt. Etter det Dagbladet erfarer var det minst tre personer som troppet opp på dørhella til den kjente torpedoen.

- Vi søker nå etter gjerningsmennene. Vi har et vagt signalement på en av dem, sier Rønningen.

I etterkant av det forrige angrepet på Jan Kvalen fryktet politiet krig mellom torpedomiljøene i Oslo. Gårsdagens hendelse gjør at faren for dette fortsatt er til stede. Dette bekrefter aktører i miljøet overfor Dagbladet.no.

BÆRES UT: Den kjente torpedoen Jan Kvalen søkte tilflukt hos naboen etter at han skal ha blitt beskutt på Lindeberg i Oslo i går kveld. Her blir han båret ut av ambulansepersonell, og fraktet til Ullevål sykehus. Han er ikke alvorlig skadd.