Torpedo slo ned egen forsvarer i retten

- Overraskende og uheldig, sier offeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rans- og voldssiktet torpedo slo ned sin egen forsvarer under et fengslingsmøte i Oslo tingrett fredag.

Da dommeren spurte mannen om personalia og om han erkjente straffskyld, ble mannen kraftig provosert. Med et brøl veltet han pulten som han satt ved. Deretter snudde han seg rundt og slo til forsvareren sin i pannen.

- Jeg synes det var overraskende og uheldig, men jeg har ikke tatt noen skade av det, forteller Håkon Brækhus (31) som forsvarer mannen, til VG Nett.

Det var to arrestforvarere til stede i rettssalen da mannen slo seg vrang. Ytterligere tre ble tilkalt før de fikk kontroll over torpedoen. Også en av arrestforvarerne ble slått under basketaket som oppsto.

I tillegg til ranssiktelsen og en siktelse for uprovosert vold, er mannen nå siktet for vold mot sin egen forsvarer. Siktelsen kan også komme til å bli utvidet til vold mot en av rettens aktører.

Påtalemyndigheten ønsket i utgangspunktet mannen fengslet fram til hovedforsamlingen fordi de fryktet faren for gjentakelse.

- Vi mener han er en voldelig person som er til fare for andre og at han fremstår som lite gjennomtenkt i sine handlinger, sier politiadvokat Helen Møller til VG Nett.

(NTB)