Torpedo slo ned egen forsvarer i retten

- Overraskende og uheldig, sier offeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En rans- og voldssiktet torpedo slo ned sin egen forsvarer under et fengslingsmøte i Oslo tingrett fredag.

Da dommeren spurte mannen om personalia og om han erkjente straffskyld, ble mannen kraftig provosert. Med et brøl veltet han pulten som han satt ved. Deretter snudde han seg rundt og slo til forsvareren sin i pannen.

- Jeg synes det var overraskende og uheldig, men jeg har ikke tatt noen skade av det, forteller Håkon Brækhus (31) som forsvarer mannen, til VG Nett.

Det var to arrestforvarere til stede i rettssalen da mannen slo seg vrang. Ytterligere tre ble tilkalt før de fikk kontroll over torpedoen. Også en av arrestforvarerne ble slått under basketaket som oppsto.

I tillegg til ranssiktelsen og en siktelse for uprovosert vold, er mannen nå siktet for vold mot sin egen forsvarer. Siktelsen kan også komme til å bli utvidet til vold mot en av rettens aktører.

Påtalemyndigheten ønsket i utgangspunktet mannen fengslet fram til hovedforsamlingen fordi de fryktet faren for gjentakelse.

- Vi mener han er en voldelig person som er til fare for andre og at han fremstår som lite gjennomtenkt i sine handlinger, sier politiadvokat Helen Møller til VG Nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer