Torpedo-tenåringer mest brutale

Flere og stadig yngre ungdommer fra hele landet lokkes til torpedomiljøet på østlandet. Tenåringer helt ned i 13-årsalderen fristes med lettjente penger. Som utlærte 17-åringer tjener mange opptil 100000 kroner i måneden på torpedooppdrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er fryktelig mye penger ute og går i torpedomiljøet, og jeg kan forstå at mange ungdommer søker mot dette miljøet. Mange 17- 18-åringene har en gjennomsnittlig lønn på 100000 kroner i måneden, sier Jan Kvalen (47) til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til, kommer ungdom fra andre byer også til Oslo for å få opplæring i torpedovirksomhet.

Råere vold

- Den nye trenden i torpedomiljøet er gjenger med smågutter, som er gale av stoff og bevæpnet med kniver og pistoler. De er livsfarlige, sier Kvalen.

- Det er bare flaks at det ikke har skjedd flere drap, advarer han. Kvalen, som blir omtalt som gudfaren i torpedomiljøet, forteller at miljøet de siste årene er blitt mye mer voldelig og råere som følge av den stadig yngre rekrutteringen.

- For å markere seg gjør de unge gjerne mer ekstreme ting enn de «faste». Torpedojobbene har blitt unødvendig brutale fordi de unge har stort markeringsbehov. Mange bolker (knekker bein, red.anm.) for småpenger, bare for å vise hvor tøffe de er, sier Kvalen til Dagbladet.

Leder av Ungdom Mot Vold, Farid Bouras, bekrefter utviklingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer