Torpedoer på Norges-turne

Etterspurte torpedoer fra Oslo reiser på innkrevingssturne med trusler og vold i Distrikts-Norge. I forrige uke ble to menn arrestert på Gjøvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to torpedoene skal ha reist ens ærend for å kreve inn gjeld fra flere personer. Da et av ofrene ikke kunne betale, og heller ikke hans foreldre kunne stille med pengene, måtte besteforeldrene i nabohuset punge ut med 10000 kroner.

Det er uklart om de to torpedoene hadde kjøpt gjelden fra en annen kreditor, eller om det var egen gjeld de drev inn.

Hele landet

Eksemplet fra Gjøvik er ikke enestående. En kosovoalbaner i 20-årene sitter varetektsfengslet i Arendal, siktet for drapstrusler og utpressing mot en forretningsmann i Grimstad. Mannen, som er kjent fra torpedomiljøet i Oslo, forlangte 350000 kroner som han hadde kjøpt fra den virkelige kreditoren.

Pengeinnkrevere fra Oslo har gjort oppdrag på Lillehammer, Kongsberg, Moss, Fredrikstad, Ålesund og så langt sør som Kristiansand.

Kjente torpedoer

- Kreditorer fra distriktene henvender seg til miljøer i Oslo for å skaffe pengeinnkrevere. I kriminelle miljøer utenfor Oslo er det godt kjent hvem som tar slike oppdrag, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Volds- rans og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

- I noen tilfeller har ofrene pådratt seg gjelden i Oslo. I andre tilfeller har de gjelden i lokalmiljø, og kreditorene har solgt den videre, sier Abrahamsen.