Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Torpedoer pågrepet etter kidnapping

SARPSBORG/OSLO (Dagbladet.no): En mann og en kvinne er pågrepet etter at de kidnappet ei 16 år gammel Sarpborg-jente i dag tidlig. Et vitne hørte jenta skrike da hun ble dratt med i en bil. Igjen i veien lå sykkelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var et typisk torpedooppdrag, sier politiavdelingssjef Bjørn Bruland i Sarpsborg-politiet til Dagbladet.no.

Torpedo-paret ble pågrepet med jenta like utenfor Sarpsborg i 09-tida. Den dramatiske bortføringa endte på Slangsvoll i Råde, der de to torpedoene ble pågrepet.

De to pågrepne, som ikke er i slekt med jenta, sitter nå i avhør hos politiet i Sarbsborg. Politiet har foreløpig ikke tatt ut siktelse i saken.

- Skyldes sommerjobb

Jenta ble tatt hånd om av politiet og fraktet til sykehuset i Sarpsborg for legesjekk. Hun er i god form, og avhøres også av politiet nå i formiddag.

- Kidnappinga skal ha bakgrunn i jentas sommerjobb. Vi vet ikke konkret hvorfor de bortførte henne, men det skyldes ansettelsesforholdet hennes, opplyser Bruland.

Jenta var trolig på vei til skolen med sykkel da torpedoene slo til. En lærer ved Tinnlund barneskole i Sarpsborg hørte skriket fra jenta da hun ble dratt inn i bilen. Igjen i gata lå sykkelen hennes. Det ble slått full alarm, og politiet ble varslet klokka 07.55.

Bekymrede foreldre

Sarpsborg Radio 3 var først ute med meldinga.

Rektor Dagny Vethal ved skolen opplyst overfor Dagbladet.no at ingen av hennes elever var savnet.

Politiet etterlyste en beige/sølvgrå bil. Dramaet fikk en lykkelig slutt da en MC-patrulje fant bilen i 09-tida.

Dagbladet.no følger saken.