Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Torpedokrig på kjendis-nachspiel

- Torpedosjef Jan Kvalen (49) ble banket opp med ei jernstang, fordi han hadde irettesatt kolleger som brøt interne torpedoregler. Kvalen henviste til reglene og bøtela lovbryterne etter en slåsskamp på et nachspiel der også en rekke kjendiser deltok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette forklarer en kilde i torpedomiljøet til Dagbladet.

Kilden hevder at det oppsto bråk i torpedomiljøet i Oslo i kjølvannet av HitAward-konserten for to uker siden. En rekke personer var først på instedet Buddha Bar i Oslo sentrum, før de skal ha reist på det omtalte nachspielet sammen med flere kjendiser.

Dagbladets kilde sier at han ikke vet hva som forårsaket uvennskapet.

- Men i ettertid skal Kvalen ha gått inn og forsøkt å rydde opp etter interne regler. Hans avgjørelser skal den eller de dømte ha vært svært uenige i. Derfor bestemte de seg for å gi Kvalen en lærepenge torsdag ettermiddag.

Oslo-politiet etterlyser tre navngitte personer etter overfallet ved Kvalens hjem på Lindeberg.

- Slik jeg forstår det var det var det dørvakter fra to ulike utesteder som kranglet. Kvalen skulle inn og mekle, sier en kilde til Dagbladet.

Kampsport-miljø

Etter det Dagbladet kjenner til, var det fire personer som overfalt Kvalen onsdag formiddag. To av personene er svenske, en er iraner og en person er nordmann. De fire er godt kjente blant torpedoene i Oslo. De tilhører også et ekstremt kampsport-miljø, samtidig som de jobber som dørvakter, en ikke uvanlig kombinasjon blant torpedoene i Oslos underverden.

- Svensk hovedmann

Kilder peker ut en 27 år gammel svenske som hovedmannen bak angrepet. Han er også en av verdens dyktigste innen kampsporten Freefight, der «alt» er lov.

Torsdag måtte de fire imidlertid bruke en jernstang for å få banket sjeftorpedo Kvalen.

Kilder i miljøet sier til Dagbladet at Kvalen og de to svenskene tidligere har vært i konflikt etter at de havnet på hver sin side i en inkassosak.

Dødsliste?

- Jeg forsto det som om disse svenskene hadde en liste med navn på folk de skulle banke opp. Mye tyder på at de vil rydde vei for seg sjøl i torpedomiljøet, sier en kilde i miljøet til Dagbladet.

Han var til stede under det aktuelle nachspielet.

I torpedomiljøet er det nervøs stemning for hva som vil skje når Jan Kvalen blir utskrevet fra sykehuset. De fleste frykter massivt bråk.

- Jan er ikke en fyr som lar dette passere uten konsekvenser, sier en torpedo, som også kjenner overfallsmennene.

Dagbladet forsøkte i går å få kontakt med torpedoene som står bak overfallet, uten å lykkes. Da Dagbladet snakket med Jan Kvalen om torpedomiljøet for en tid siden, sa han:

- Torpedoene er olja i Oslos kriminelle maskineri. De sørger for at penger overbringes mellom partene og de fungerer også som bindeledd mellom de kriminelle miljøene.

PÅ NACHSPIEL:</B> Det aktuelle nachspielet skjedde etter feiring av HitAwards på utestedet Buddha Bar. Her deltok også en rekke kjendiser.