Tørr svømming

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siden 2000 er over 200 svømmebassenger blitt tørrlagt her i landet. Dette har fått betydelige konsekvenser for svømmeundervisningen både på og utenfor skolen. Man regner nå med at færre enn halvparten av nordmenn er i stand til å svømme 200 meter, og mange kan ikke ta et svømmetak overhodet. Svikten er også i strid med læreplanen som sier at alle barn skal lære å svømme.

For om lag 50 år siden var det en mann som het Rolf Hofmo. Med tippemidler i hånda spredte han svømmebasseng utover landet. Han var sjef for Statens ungdoms- og idrettskontor i Kirke- og undervisningsdepartementet, og hadde som ambisjon å gjøre alle nordmenn fysisk trente og svømmedyktige. Dette var ei tid lenge før oljepengene sprutet opp av havet. Nå, da landet flommer over av penger, er altså svømmebassengene tomme og svømmeferdighetene dårligere enn da landet var Fattig-Norge. Hofmo var en nasjonal strateg for fysisk fostring. Vi trenger visst en slik en igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer