Tørrkoking startet dødsbrann

Det var tørrkoking som startet brannen som tok et menneskeliv i Narvik natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - En person laget middag og forsårsaket tørrkoking som utløste brannen, forteller Svein Tore Engen, vakthavende ved Midtre Hålogaland politidistrikt. Trolig var det en kasserolle som tok fyr.

Savnet

En person mistet livet i brannen og i tillegg er en person innlagt på sykehuset i Narvik med brannskader. Den omkomne ble funnet i et rom i andre etasje i hybelhuset litt før klokken 12 søndag. Vedkommende er sendt til obduksjon ved universitetssykehuset i Tromsø. I tillegg leter politiet etter to personer som de har mistanke om har vært i huset.

- De har fortsatt status som savnet, sier Engen.

Det er uvisst om den døde er en av de savnede.

Usikre

Storbrannen startet ved 19-tiden lørdag kveld, og brannvesenet hadde ikke full kontroll med flammene før ved 22-tiden. Arbeidet med å lete i branntomta startet søndag formiddag etter at etterslukkingen var ferdig. Politiet vet fortsatt ikke om de savnede var til stede i huset da brannen brøt ut, eller om de oppholdt seg et annet sted. Ettersom politiet i Narvik er usikre på hvem de savnede er og ikke vet hvem den omkomne er, leter de fortsatt etter tre savnede personer.

Bare én av de tre personene er meldt savnet, men politiet sier at de leter etter ytterligere to personer som har tilknytning til hybelhuset.Mellom 20 og 23 personer bor normalt i huset.

TOK LIV:</B> Brannen i Narvik tok et menneskeliv.