Tyskland:

Tørrla nynazistisk festival for øl

Mellom 500 og 600 høyreekstreme festivalgåere i den østtyske byen Ostritz måtte klare seg uten øl på festival i helga.

TØRRLAGT: Innbyggere i byen Ostritz i Tyskland skal ha kjøpt opp alt ølet i lokale butikker for å tørrlegge en nynazistisk rockefestival som fant sted fredag og lørdag. Her er en høyreekstrem festivalgåer avbildet i 2018. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke
TØRRLAGT: Innbyggere i byen Ostritz i Tyskland skal ha kjøpt opp alt ølet i lokale butikker for å tørrlegge en nynazistisk rockefestival som fant sted fredag og lørdag. Her er en høyreekstrem festivalgåer avbildet i 2018. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggere i den østtyske byen Ostritz var ikke videre imponert over at nynazister skulle holde en festival i bygda i helga, og skal ha kjøpt opp all ølen i den lokale butikken for å forsure festivalopplevelsen.

Ifølge Der Spiegel skal de lokale ha rensket butikken for om lag 120 kasser øl - og bidro dermed til å tørrlegge det nynazistiske arrangementet «Schild und Schwert» (Skjold og Sverd) fullstendig, skriver danske TV 2.

Konfiskerte over 4000 liter øl

Den høyreekstreme festivalen skal allerede ha hatt problemer med å få kjøpt inn øl i helga da politiet hadde fjernet alt av alkohol på området.

Dette skjedde etter at domstolen la ned et forbud mot alkohol på festivalen, skriver nyhetssiden.

Nå sørget også de lokale innbyggerne i Ostritz for å gjøre det enda vanskeligere for den nynazistiske festivalen å få tak i øl.

Mellom 500 og 600 festivaldeltakere måtte altså komme seg gjennom festivalen på fredag og lørdag uten alkohol.

Politiet konfiskerte først 4200 liter øl på fredag og ytterligere 200 liter på lørdag etter at innbyggerne i byen kjøpte opp alt fra lokale butikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer