Tørrlagt for matvin

Smart Club er utsolgt for vinen som var ment for saus, men som er så god å drikke at Dagbladets anmelder ga den fem på terningen på fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinen som holder 13 prosent alkohol og som selges for 49 kroner, har fått folk til å tømme lagrene hos Smart Club i Trondheim og Oslo. Vinen er tilsatt noe salt og litt pepper, men Dagbladets vinanmelder ga vinen god omtale. Noen drømmevin er dette slet ikke, men prisen tatt i betraktning er den slett ikke ille.

Administrerende direktør Stein Erik Bjørnsen i Smart Club kan fortelle at butikkene både i Trondheim og ved Alnabru gikk tom før helga. Ifølge Adresseavisen solgte butikken i Trondheim mer i løpet av to dager enn hele det siste halvåret.

-  Det er en ypperlig vin for å gi gode smakstilsetninger til saus, og nå har tydeligvis både restauranter og privatkunder oppdaget dette, sier Bjørnsen til Dagbladet.

Udrikkelig

Han tror ikke den betydelige salgsøkningen skyldes tørste kunder.

-  Nei, denne vinen er for meg helt udrikkelig, så jeg tror ikke det er mange som kjøper den som en vanlig vin, sier Bjørnsen.

Sosial- og helsedirektoratet vurderer nå lovligheten av produktet ettersom dagligvareforretninger ikke har lov å selge alkoholholdig drikke med alkoholinnhold over 4,75 prosent. Matvinen har 13 prosent.

-  Vi har alt på det tørre per i dag. Produktet er tollet inn og er fullt lovlig, men jeg ser ikke bort fra at det kan komme et forbud. Det vil i så tilfelle være veldig synd, sier Bjørnsen.

Grei til saus

Som matvin kan den selges i matvarebutikkene med vanlig alkoholstyrke og uten alkoholavgift. Grei til saus og nachspiel, mente folk Dagbladet snakket med i forrige uke.

-  Det er en interessant problemstilling, men jeg har ikke inntrykk av at folk er spesielt overrasket over at de kan få kjøpe vin med 13 prosent alkoholinnhold i butikken. Det er som sagt saus denne skal brukes til, sier Bjørnsen.

UTSOLGT: Vinkelner Anders Hansson på Lille Herbern testet Smart Clubs matvin tidligere i uka. Vinen falt ikke helt i smak hos Hannson, men nå er den utsolgt hos Smart Club.