Tørrlagt i lufta

Hos noen selskaper er det til og med umulig å få kjøpt en øl på flyreisa. Det er nordmenn som klager mest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er det nederlandske flyselskapet KLM som helt har sluttet med alkoholservering på flyturer i Europa.

Det er heller ikke mulig å få kjøpt seg en øl om du tar turen, bortsett om du reiser på førsteklasse, eller select class som selskapet kaller det. En billett her er selvfølgelig mye dyrere.

Passasjerene foran gardinen får varene gratis, mens bak er det ingen sjanse. Problemet med flyfyll er ikke hovedbegrunnelsen til selskapet, det er snakk om pris.

Ikke alkolhol til Istanbul

Skal du dra til steder som for eksempel Lisboa og Istanbul, får du ikke alkohol, selv om turen til sammen tar seks timer med flybytte.

- Istanbul er en av de lengste flygningene uten alkhol. Det er mange selskap som skifter prakis her nå, og det er kostnadene som er hovedgrunnen, sier KLMs informasjonsansvarlige Joris Holtus til Dagbladet.no.

Selskapet opplyser at det fortløpende vurderer å åpne for salg av alkohol om bord, men at de foreløpig ikke har valgt å starte med dette fordi også det er for dyrt. Og de vet at nordmenn reagerer:

- Dette er er en sak som er viktigere for noen europeiske passasjerer enn andre, det er viktigere for nordmenn og svensker enn for folk fra andre deler av Europa, sier KLM.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.